NEDTUR: Denne 53 år gamle skilte firebarnsmoren har inspirert stjerner som Britney Spears, Shakira og Lady Gaga. Madonnas nye album «MDNA» har vært en gedigen nedtur på USA-lista så langt. Foto: AFP

Rekordfall for Madonna-album på USA-lista

Salget av «MDNA» stuper 88 prosent etter to uker

Madonnas nye album «MDNA» setter ny rekord med historiens største salgsnedtur på den amerikanske hitlista Billboard 200.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Madonna er vant til å sette rekorder, men denne kunne hun nok vært foruten.

Forbes.com og Gigwise.com melder at «MDNA» hadde en lovende start med et salg på 359.000 kopier over disk den første uka.

Det holdt til en 1. plass på Billboard-lista.

88 prosent nedgang

En uker senere hadde Madonna-albumet solgt ytterligere 46.000 enheter.

En nedgang på utrolige 88 prosent, men elendigheten stopper ikke der.

FANPAKKE: Madonnas amerikanske fans fikk mulighet til å kjøpe en pakke som inneholdt albumet «MDNA» og en billett til høstens konsertrunde i USA.

Billboard Magazine skriver at 185.000 eksemplarer ble solgt i en fanpakke som inkluderer en konsertbillett til Madonna-turneen som starter i sommer.

Så langt har heller ikke singlen «Girls Gone Wild» fått uttelling på verken radio- eller hitlister i USA eller Storbritannia.

300 millioner album

Madonna har solgt over 300 millioner album. I løpet av sin snart 30 år lange karriere kan hun vise til 37 topp-plasseringer på Billboards «Hot 100 single»-liste og 40 førsteplasseringer på Billboards «Dance»-liste.

Sangeren har vunnet Grammy syv ganger som sanger, låtskriver og produsent.

Live Nation arrangerer ikke bare Madonnas verdensturné og konsert i Norge. Madonna er blant de første artistene, i likhet med Jay-Z som også skal opptre i Telenor Arena i løpet av 2012, som har en såkalt 360-avtale med Live Nation. Madonnas siste album utgis også av Live Nations plateselskap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder