URFREMFØRING: Norske Bassfarister samlet til lydprøver torsdag. Fra venstre Nastykutt, Lars Vaular, Vinni og OnklP. Yosef fra Madcon holdt på å selge leiligheten sin og rakk ikke fotografering eller lydprøver. Foto: Mattis Sandlad
URFREMFØRING: Norske Bassfarister samlet til lydprøver torsdag. Fra venstre Nastykutt, Lars Vaular, Vinni og OnklP. Yosef fra Madcon holdt på å selge leiligheten sin og rakk ikke fotografering eller lydprøver. Foto: Mattis Sandlad

Hiphoptoppmøte på VG-lista-showet på Rådhusplassen

Se opp for Bassfare

RAMPELYS

Vinni fra Paperboys, Yosef fra Madcon, Lars Vaular og OnklP på samme scene? Samtidig? Du får se det i kveld på VG-listeshow.

Publisert: Oppdatert: 17.06.11 16:24

Sammen med svenske Timbuktu og Promoe danner de den grensekryssende rap-forbrødringen Bassfare, som i kveld urfremfører singlen «Min Ting» foran titusenvis av mennesker under det årlige VG-lista Topp 20-showet i Oslo.

Les også: Slik foregår VG-lista-showet på Rådhusplassen

Prosjektet er satt sammen av landets heteste hiphopprodusent for tiden, William «Nastykutt» Wiik Larsen.

«Balla på seg»

- Vi gjør dette fordi det ble en kul låt. Opprinnelig var Julian og jeg i studio for å pusle med en låt med Lars Vaular og OnklP. Så lagde jeg en beat, Lars kom opp med et refreng og
OnklP la på et vers.

HØR SANGEN NEDERST I ARTIKKELEN

Soundet og resultatet fra den dagen tente oss og siden bare balla det på seg - flere og flere kom til for å legge på

et vers, forteller Nastykutt.

Følg VG-lista på Facebook for siste nytt om arrangementene

Sammen med tidligere Pass It-sjef og Kingsize-gründer Julian Alexander startet han produksjons- og publishingselskapet IDAP Music i 2008.

Siden den gang har Nastykutt i det stille arbeidet seg frem til å bli en av landets mest etterspurte hiphopprodusenter, med fingrene i suksesser fra Karpe Diem, Lars Vaular, Erik og Kriss, Jaa9 & OnklP og Envy.

Nastykutt er også mannen bak duetten «Kapitulera» med Timbuktu og Susanne Sundfør fra ferske «Sagolandet», og produserte dessuten en låt på Method Man & Redmans «Blackout 2» for to år siden.

- Etter så lang tid og med så mange aktører i norsk hip hop, er det fett å være én blant grunnleggerne og eliten av skandinavisk hiphop. Nasty er den mest fremadstormende produsenten på denne siden av kloden, og dette er en jævlig kul måte å sette fokus på ham, siden han alltid er den bak spakene, sier Madcons Yosef Wolde-Mariam.

Bare streaming

Om ikke «Min ting» blir en hit, er den under alle omstendigheter spesiell.

Låten blir nemlig kun tilgjengelig via streaming - perfekt timet til at Norges offisielle hitliste, VG-listen Topp 20, nå innlemmer streamingtall fra Spotify og WIMP i listegrunnlaget.

- Musikkbransjen er i forandring for tida, og istedenfor å omfavne de nye formatene, later mange som om en mp3 er en cd som skal kjøpes, og gjør til og med forsøk på å motarbeide utviklingen. Vi er ikke en av dem, heller tvert imot.

I samarbeid med Universal Music lanserer vi «Min ting» som Nordens første «streaming only»-utgivelse. Desto mer gledelig var det derfor å registrere i forrige uke at streamingstatistikkene nå også inngår i VG-Lista Topp 20, sier låtens co-produsent Julian Alexander.

Bare én låt

Samarbeid over landegrensene er ikke noe nytt innen skandinavisk hiphop, men Nastykutt presiserer at dette på langt nær er ment som et nytt Scandalnavia, Tommy Tees samarbeidsprosjekt fra 2000.

- Nei, vi gjør bare denne ene låten - og det blir en musikkvideo. Det hadde jo også vært kult om opptredenen på Rådhusplassen i kveld får leve sitt eget liv på YouTube i etterkant.

Men dette er folk som vi har jobbet med som har kommet inn for å gjøre denne ene greia. Det blir ikke et prosjekt hvor vi skal lage mange låter for et helt album, sier Nastykutt som fryder seg over frihetsfølelsen ved å lage en låt som «Min ting».

- Arbeidsmåten føltes egentlig litt motsatt og veldig gøy. Her ble låten til uten at vi trengte å ta hensyn til et plateselskap, et management eller at den skulle passe innen radioformatet, men den kan jo ende opp innen radioformatet selv om det ikke var grunnideen. Men når du får tenke så fritt som rundt denne låten, ender du også ofte opp med de kuleste låtene.

Disse artistene opptrer på Rådhusplassen:

Chris Medina, Lissie, Big Bang, Maria Mena, Erik & Kriss, Veronica Maggio, Vengaboys, Elvira Nikolaisen, Stella Mwangi, Hellbillies, Admiral P, Rasmus Seebach, Lars Vaular, Postgirobygget, Cir.cuz, Atle Pettersen, Bassfare, Alejandro Fuentes, Jaa9 & OnklP, Dr. Midnight & The Mercy Cult, DJ-Dan, Hans Bollandsås, Alexander With, Eva & the Heartmaker, Fjorden Baby!, Montee, LidoLido, Mo, Bernhoft, A-Lee, Gabrielle og Daniel fra «Norske Talenter».

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Her kan du lese mer om