Alejandro måtte avbryte bryllupsreisen

SPENTE: Alejandro Fuentes og Aleksander With gleder seg til å jobbe med barn og musikk. Foto:Nils Bjåland/VG Foto:Nils Bjåland,VG

With og Fuentes debuterer som Idol-dommere

Aleksander Denstad With (26) og Alejandro Fuentes (26) er «Idol Junior»s nyeste tilskudd.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Sammen med Sandra Lyng Haugen (27) og Margaret Berger (28) skal de mannlige artistene være dommere i TV 2s sangkonkurranse for de under 15 til høsten. Dette blir guttenes første debut som «Idol»-dommere.

Margaret og Sandra har allerede fått prøve seg, som erstattere for Tone Damli Aaberge i «vanlige» Idol.

VG møter de ferske dommerne utenfor TV 2s studio i Nydalen i Oslo. Nygifte Alejandro Fuentes kommer rett fra bryllupsreise. Den ble noe kortere enn planlagt, da 26-åringen måtte prioritere dommer-jobben fremfor hvetebrødsdager.

Ny bryllupsreise

LYKKELIGE:Alejandro Fuentes og Christina Kobbeltvedt utenfor Kristiansand domkirke. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/VG Foto: ,

– Det ble veldig liten tid. Vi fikk bare vært der i fire dager, men vi hadde det bra likevel, sier Funtes og innrømmer at han og kona Christina Kobbeltvedt nå planlegger ny bryllupsreise.

– Jeg tror vi kommer til å dra til Fiji. Der har vi aldri vært, så det blir fint, smiler han.

Både With og Fuentes gleder seg til nye utfordringer til høsten og sa umiddelbart ja da de ble spurt om å være dommere i talentprogrammet. Artistene gruer seg derimot til å måtte sende barna hjem, og utelukker ikke tårer.

– Jeg kommer nok til å grine mest, sier With, med et smil om munnen.

– Og det er du ikke redd for?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har sittet hjemme og «skreket» til «Ekstrem oppussing» på TV. Noe pinligere enn det er ikke mulig, uansett hvor mye jeg griner, ler With.

Ærlig

De tidligere Idol-deltakerne har selv opplevd hvordan det er å være på audition, og har klare formeninger om hvem av dommerne som ligner mest på dem selv.

- Det må nok bli Lena Midtveit, sjef i Sony Music, fra første sesong. Hun var følsom og takket ja uten å vite hva hun takket ja til. Litt sånn blir nok det nok også for meg. Jeg er spent på hvordan det kommer til å bli. Det kommer nok til å bli en del følelser, sier With.

Idol Jr., programledere Alejandro Fuentes, Margaret Berger, Sandra Lyng Haugen og Aleksander With. Foto:Nils Bjåland/VG Foto: ,

Artistkollega Fuentes satser på en litt annen tilnærming.

– Jeg blir nok en blanding av Tor Milde og Ole Evenrud. Jeg er ikke spesielt streng, men jeg liker å være ærlig, sier den populære artisten.

Misliker nettroll

- Det er en del kontroverser knyttet opp mot barn og eksponering, hva tenker dere om det ?

– Så lenge de har en bra familie rundt seg som vet hva de gjør, tror jeg det går greit. Men foreldrene sin rolle blir kjempeviktig, og det er viktig at de ikke har større ambisjoner enn ungene, sier Fuentes, mens With legger til:

– Dette programmet handler ikke om å lage god TV av folk som driter seg ut. Det blir ikke like hardt og brutalt som voksen- Idol, sier With og trekker frem sosiale medier:

– I 2014 har mange unger både iPhones, Instagram og Twitter-profiler. Det å bli eksponert er derfor ikke helt nytt for dem. De er vant til å forholde seg til kommentarer på godt og vondt. Det er fortsatt folk som elsker å sitte og hate med anonymt navn, men jeg tror først og fremst dette er en gyllen mulighet til å vise hvor flink man er, sier With.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Denstad With: - Ja, jeg har kjæreste

  2. TV-anmeldelse «Idol Junior»: Barnlig blåkopi

  3. Mari og Mathilde videre i «Idol Jr.»

  4. Alejandro Fuentes har blitt far

  5. Sandra Lyng og Gunnar Greve har brutt samarbeidet

  6. Alejandro Fuentes: – Jeg trenger motvekt i livet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder