GIFTER SEG: Her er Steinar Albrigtsen og kjæresten Monika Nordli på premiereshowet «Krig» på Latter tidligere i år. Om få uker skal de gifte seg. Foto: JØRGEN BRAASTAD/VG

GIFTER SEG: Her er Steinar Albrigtsen og kjæresten Monika Nordli på premiereshowet «Krig» på Latter tidligere i år. Om få uker skal de gifte seg. Foto: JØRGEN BRAASTAD/VG

Steinar Albrigtsen gifter seg for andre gang

Gifter seg med sin 20 år yngre kjæreste

Jørn Hoel planlegger et utradisjonelt utdrikningslag

Når Steinar Albrigtsen (56) gifter seg med Monika Nordli (35), er det ingen ringere enn bestekameraten Jørn Hoel (56) som skal være forlover nok en gang.

  • Martine Haug Nysether
  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

For det er ikke første gang...

I august 1995 giftet Steinar Albrigtsen seg for første gang. Også den gang med Jørn Hoel trygt ved sin side som forlover. Da Jørn Hoel giftet seg første gang året før, i 1994, var Albrigtsens hans forlover. Nå stiller de opp for hverandre igjen, i slutten av august.

Fridde i 2011

På nyttårsaften i 2011 fridde countrysanger Steinar Albrigtsen.

Nå, to år senere, er paret klare for et lite og intimt bryllup i Kilebygda kirke i Skien i Telemark, hvor Nordli kommer fra. Vielsen skal finne sted siste lørdagen i august og paret drømmer om deilig vær og varme følelser.

- Forventningene er store og vi gleder oss veldig. Jeg har vært med på dette en gang før, men denne gangen sitter det. Dette ekteskapet vil vare, flirer Albrigtsen.

Paret møtte hverandre i 2001, men det gikk lang tid før det sa pang. Seks år senere fant Albrigtsen og Nordli lykken under en innspilling av låten «A million stars».

- Stemmene våre ble integrert i hverandre, og det ble for sprøtt til at det ikke kunne bli noe mer. Jeg hadde lyst til å bli kjent med stemmen og skjønte deretter at dette var en fantastisk person, sa Albrigtsen til VG i fjor.

Siden ble de samboere og fast reisefølge på turné. Nordli fungerer som hans manager, pressekontakt og hans musikalske parter.

BRYLLUPSGJESTER: Her er Steinar Albrigtsen og Monika Nordli i bryllupet til Jørn Hoel, da artisten giftet seg med Trine Ahlstrand i 2010. Foto: SARA JOHANNESSEN/VG


- Jeg merker ikke noe til at hun er 20 år yngre. Hun er en gammel sjel på unge skuldre, som lærer meg mye om ting jeg trodde jeg kunne. Jeg kan ikke noe for at unge flotte jenter fra Telemark liker sånne gamle gubber som meg, sa han den gangen.

Barndomsvenner

I slutten av august skal de to gi hverandre sitt ja. Albrigtsen var aldri i tvil om hvem som skulle være forlover.

- Jørn Hoel skal være min forlover, jeg har kjent ham siden jeg var seks år gammel så det måtte jo bli ham. Vi har vært det vi på nordnorsk kaller for «skjorta og ræva» i mange år. Siden han er litt yngre enn meg kaller jeg han bare for «guttungen».

Kameratene er fremdeles aktive med hver sin karriere, men tar seg også tid til å opptre sammen. Så sent som onsdag opptrådte de sammen i Stavern. Hoel synes det er en ære å bli spurt om å være forlover - en gang til:

- Jeg var litt bekymret siden forrige gang jeg var forlover endte jo ekteskapet i et brudd, men har fått med meg at det ikke hadde noe med meg å gjøre, sier Hoel lattermildt.

«En spesiell greie»

Hoel var altså forlover til Albrigtsen i hans første bryllup i 1995, og Albrigtsen var hans forlover da Hoel giftet seg for første gang i 1994.

- Jeg har jo kjent Steinar hele livet, så jeg er nok den personen som kjenner han best og jeg har en stor kjærlighet for han. Som forlover kan jeg stille opp for han på flere områder, og det er slik jeg mener at en forlover bør være.

Hoel kan avsløre at det ikke blir noe tradisjonelt utdrikningslag for vennen.

- Vi er såpass gamle, og har gjort dette før. Det blir heller en intim middag, sammen med noen få venner. Siden Steinar ikke vet noe ennå, kan jeg ikke røpe for mye - men det blir en spesiell greie som passer hans ånd og hjerte.

ERFARNE: Da Jørn Hoel giftet seg i 1994 var bestevennen Steinar ALbrigtsen forlover. Her fra bryllupsdagen i august for 19 år siden. Foto: MAGNAR KIRKNES


Etter seremonien i kirken, har det kommende ekteparet invitert til en sosial sammenkomst på Odden gård hvor det er satt opp et stort utetelt.

- Gården tilhører noen gode venner av oss, og det er et veldig koselig sted, sier Albrigtsen.

- En skikkelig fest

Overfor VG legger ikke 56-åringen skjul på at han er spent, og forteller at han ser fram til en ordentlig fest.

-Det er mange gode venner som kommer som spiller instrumenter, så jeg håper at de vil bidra litt på musikkfronten, sier countrysangeren.

- Hva med deg selv?

- Hehe, jeg klarer nok ikke å la være. Ser jeg en gitar så må jeg synge en låt, innrømmer Albrigtsen, og legger til:

-Men det blir ikke hele kvelden. Vi har vært sammen i noen år nå, så det blir en skikkelig fest for oss også.

- Og aldersforskjellen?

- Jeg har funnet ut at kjærligheten kjenner ingen alder, svarer 56-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder