SENDT KLAGE: Bertine Zetlitz og hennes samboer Egil Pay, i tillegg til flere naboer, har sendt klage til Plan- og Bygningsetaten om utbyggingen på nabotomten. Her er de på Petter Stordalens 16. mai-fest i fjor. Foto: SARA JOHANNESSEN/VG

Bertine Zetlitz i bygge-bråk

Den kjente artisten Bertine Zetlitz (38) og samboeren Egil Pay (38) har klaget på flere nybygg på nabotomten i nabolaget på Smestad i Oslo.

 • Kristine Hellem Aanstad
 • Marcus Husby

Artikkelen er over syv år gammel

Både de og naboer fra tre andre boenheter har nå sendt inn klage til Plan- og bygningsetaten om den foreslåtte utbyggingen av nabotomten. Der er det nemlig gitt rammetillatelse til å bygge to tremannsboliger og en tomannsbolig, i tillegg til en carport/garasje, tett opptil stjernens tomt.

I klagen, som VG har fått tilgang på, skriver Zetlitz og Pay at «Disse bygningene vil ikke på en harmonisk måte opprettholde nærområdets karakter, da dette området er preget av eneboliger og tomannsboliger».

De mener også at en eventuell bebyggelse på sørsiden av tomten ikke vil være i tråd med gjeldende reguleringsplan.

Klaget på høyden

Også i fjor høst klaget paret på det planlagte byggeprosjektet, blant annet husenes høyde. Siden den gang har planene blitt endret.

VG har forsøkt å komme i kontakt med artisten for en kommentar, men fikk kun svar fra hennes manager Pernille Torp-Holte:

- Bertine Zetlitz og Egil Pay har ingen kommentar til dette, skriver hun i en tekstmelding.

Byggetomten, som er på 4,2 mål, har siden november vært eid av firmaet Heggeliveien 50 AS.

- Dette er en klage som har foregått over lengre tid. Da vi kjøpte tomten av den tidligere eieren hadde de allerede startet på prosjektet. Vi har holdt oss innenfor regelverket, og Plan- og Bygningsetaten har godkjent prosjektet. Nå starter vi å bygge med en gang vi får igangsettingstillatelsen, som vi venter å få etter fellesferien, sier Atle Farstad, som er daglig leder i Heggeliveien 50 AS til VG.

- Hva tenker du om klagen?

- Klagen nå er slik vi ser det en gjentagelse av tidligere klager. Et hus ble flyttet på etter krav fra PBE, sier Farstad.

Ny behandling

Leder for avdeling for byggeprosjekter i Oslo kommune opplyser at et tidligere prosjekt i 2011 på denne tomten fikk avslag på grunn av at det var høyere enn hva gjeldende regulering tillot og at naboene også den gangen protesterte.

- Nå skal vi behandle klagen ved å foreta en ny gjennomgang av den internt. Hvis vi ikke finner grunnlag til å omgjøre vedtaket på grunn av klageanførslene, blir saken oversendt til Fylkesmannen. Hvis det fremkommer nye opplysninger av betydning eller vi ser at det hefter feil ved vedtaket, vil vedtaket bli omgjort, sier Anne Torill Halse.

Mer om

 1. Kultur

Flere artikler

 1. Anne Lindmo fronter naboopprør

 2. Kjendispar kaster seg inn i byggestrid

 3. Bjøro Håland i nabokrangel

 4. Pluss content

  - Det er ren og skjær galskap

 5. Abid Raja sa fra om ulovligheter på eiendom – så var han med på å ansette eieren

Fra andre aviser

 1. Oslo kommune godkjente planen der utbygger oppga feil solforhold. Nå krever Høyre strengere praksis.

  Aftenposten
 2. Brakkebygrenda kan bli til parkeringsplasser

  Aftenposten
 3. – Vi har tatt syv trær for mye

  Bergens Tidende
 4. Parkeringsplass kan bli til høyhus på Blindern

  Aftenposten
 5. Familien kjøpte hus, syv år senere fikk de den urovekkende beskjeden om storutbyggingen i nabolaget

  Aftenposten
 6. Oslo vokser i høyden: Bor du her, må du regne med mindre sol og utsikt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no