SØKKRIKE: Robert Downey jr. og Sandra Bullock har håvet inn et imponerende antall millioner det siste året. Foto:Afp / Pa Photos,

Disse topper Hollywoods rikingliste

Skuespillerne i Hollywood tjener utallige millioner på filmene sine - men det er Robert Downey jr. som kan skryte av den aller største pengesekken.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Finansmagasinet Forbes har nok en gang tatt en kikk på filmstjernenes inntekt, og denne gangen er det to menn som troner øverst på listen. Robert Downey jr. (49), som blant annet spilte hovedrollen i fjorårets «Iron Man 3», angrer neppe på rollevalgene sine: Skuespilleren har håvet inn nærmere 472 millioner kroner det siste året, og er dermed den største rikingen i Hollywood.

Andremann på listen er «Hercules»-frontmann Dwayne Johnson (42), som har en årslønn på 327 millioner. Deretter følger Bradley Cooper (39), som har tjent nesten 290 millioner kroner det siste året - noe «Hangover»-filmene nok har bidratt til.

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Jennifer Aniston er kanskje ikke kjent for å spille i kritikerroste filmer, men klager neppe over inntektene. Denne gangen suste hun inn på en tredjeplass. Foto:Tim P. Whitby,

Leonardo DiCaprio (39) kapret førsteplassen på rikinglisten for tre år siden, men denne gangen må han ta til takke med en fjerdeplass. Skuespilleren tjente «bare» 245 millioner kroner fra juni i fjor til juni i år, men «The Wolf of Wall Street» har sannsynligvis sørget for at han rykker opp på listen til neste år. Nestemann ut er Chris Hemsworth (30), som tjente drøye 230 millioner kroner, mens Liam Neeson (62) er god for 226 millioner.

Selv om de mannlige skuespillerne er best betalt, kan også en rekke Hollywood-kvinner le hele veien til banken. Ifølge Forbes er det Sandra Bullock (50) som bør være mest fornøyd: Takket være storfilmen «Gravity» tjente hun over 320 millioner kroner fra juni i fjor til juni i år.

Jennifer Lawrence (23) har også en imponerende pengehaug i banken. «The Hunger Games»-stjernen, som også ble beæret med en Oscar-statuett i fjor, har tjent over 213 millioner kroner det siste året.

Med sine 195 millioner kroner kan Jennifer Aniston (45) glede seg over tredjeplassen på listen, mens nyseparerte Gwyneth Paltrow (41) håvet inn 119 millioner kroner. Etter henne følger Angelina Jolie (39), som har tjent over 113 det siste året. Det samme har «Sex Tape»-aktuelle Cameron Diaz (41), mye takket være komedien «The Other Woman» - som til tross for sur kritikk ble en dundrende kassesuksess.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder