Joan Rivers er død

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Joan Rivers døde torsdag, 81 år gammel.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

I slutten av forrige uke ble Joan Rivers fraktet til sykehus etter at hun sluttet å puste under et inngrep på stemmebåndet. I helgen ble komikeren koblet til respirator.

- Det er med enorm sorg at jeg annonserer at min mor Joan Rivers er død. Hun gikk bort klokken 13.17 omgitt av familie og nære venner, sier Melissa Rivers i en pressemelding, ifølge ABC News.

Datteren benyttet også anledningen til å takke leger, sykepleiere og ansatte ved Mount Sinai-sykehuset i New York.

- Min mors største glede i livet var å få folk til å le. Selv om det er vanskelig å gjøre akkurat nå, vet jeg at hennes siste ønske ville være at vi ler ganske snart, fortsatte datteren.

Takket for støtten

81-åringen døde dagen etter at hun ble flyttet fra intensivavdelingen og inn på et privat rom.

Senest tirsdag uttalte datteren at moren fremdeles ble holdt kunstig i live.

– På vegne av min mor og familien vår, er vi svært takknemlig for all kjærlighet og støtte vi har mottatt, sa datteren Melissa Rivers i en uttalelse, ifølge BBC.

Hun la til at moren ville blitt overveldet av folks omtenksomhet og takket for all støtte og lykkeønskninger.

Vil ikke saksøke

Ifølge komikerens venn, Jay Redack, skal Rivers ikke ha vært nervøs for inngrepet på stemmebåndet.

Representanter for familien har avvist påstandene om at familien har planer om å saksøke klinikken der hun ble behandlet, skriver BBC.

Joan Alexandra Molinsky, som 81-åringen egentlig heter, er kjent fra blant annet TV-serien «Joan & Melissa: Joan Knows Best?».

Rivers fikk sitt gjennombrudd som gjest i «The Tonight Show» i 1965. Hun har også spilt i en rekke filmer, samt vært med i et solid antall sceneshow og TV-programmer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder