EVENTYRBY: På Neverland laget Michael Jackson en egen fornøyelsespark. Foto:Mark J. Terrill,Ap

Michael Jacksons Neverland til salgs for 780 millioner norske kroner

Har du 780 millioner på kontoen? Da kan du bli eieren av Neverland – popkonge Michael Jacksons tidligere hjem.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den enorme ranchen, som ligger like utenfor Santa Barbara i California, skal nå selges for svimlende summer, skriver Wall Street Journal.

Firmaet som kjøpte eiendommen av Jackson i 2008 har pusset opp og restaurert den sagnomsuste ranchen, og vil kunne tjene godt på salget, skriver Daily Mail. Jackson kjøpte i sin tid eiendommen for 19 millioner dollar.

Egen fornøyelsespark

Neverland er seks ganger så stor som Monaco og har 67.000 trær. Den er 12 kvadratkilometer stor, og Jackson har blant annet laget karuseller, parkanlegg og dyrepark der. En kinosal, togstasjon og et hovedhus på 12.000 kvadratmeter blir også ditt om du kjøper eiendommen.

LES OGSÅ: Slik var Michael Jacksons siste døgn

FORLATT: Det som før var en livlig fornøyelsespark står nå tom. Ingen har bodd på eiendommen Neverland på flere år. Foto:,Ap

Megler Suzanne Perkins i eiendomsselskapet Sotheby's sier til Wall Street Journal at det ikke vil være enkelt å komme på visning. Alle som ønsker å se eiendommen må bli med på oppsatte omvisningsturer.

Spesial:Alt om Michael Jackson!

Les også:Michael Jacksons dødshus lagt ut for salg

Flyttet ut etter overgrepsanklager

Selv bodde popkongen på Neverland i 15 år, men etter at han ble tiltalt for en serie overgrep mot barn i 2003, ønsket han ikke å bo der lenger. Etter overgrepsanklagene fikk han også store økonomiske problemer, og kunne ikke lenger finansiere driften av parken.

Før Jacksons død i 2009 ble han tvunget til å selge flere av de eksotiske dyrene han eide på grunn av dårlig økonomi. Samtidig måtte de ansatte sies opp, og godset ble stående tomt. Eiendommen ble senere solgt til et investeringsselskap og pusset opp.

Neverland ble i sin tid oppkalt av Jackson etter eventyrlandet hvor ingen blir voksne fra Disney-filmen Peter Pan. I voksen alder la Jackson selv aldri skjul på at han elsker barn, og det å leve som et barn. Mange av hans aller beste venner har vært barn.

VG+: Mer verdt død enn levende. Dødsboet til Michael Jackson ble en gullgruve (Krever innlogging).

Tjener fortsatt penger

Jackson etterlot seg barna Prince Michael Jackson (17), Paris Michael Katherine Jackson (16) og Prince Michael Jackson II (12) – ofte kalt «Blanket».

Til tross for at det er fem år siden poplegenden døde, er hans karriere mer i live enn den har vært på flere tiår, skriver Daily News. Ifølge avisen har boet tjent mer enn 600 millioner dollar, eller over 3600 millioner kroner, siden Jackson døde i en alder av 50 år.

EVENTYRLAND: Her har Michael Jackson bodd i 15 år. Foto:Mark J. Terrill,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder