Se de beste klippene fra VG-lista

Gårsdagens VG-listekonsert på Rådhusplassen trakk over 70.000 tilskuere. Her får du høydepunktene fra kveldens stjernespekkede show!

 • Karna Buggeland Sælebakke

Artikkelen er over seks år gammel

Den store festen var åpningskonserten til VG-lista 2014, som skal turnere i flere norske byer i hele juli. Fredagens show ble gjestet av internasjonale artister som Rita Ora, Mr.Probz, Katy B, Jason Mraz og Kiesza - samt ungpikeidolene Cody Simpson, Austin Mahone og Isac Elliot.

Av sterke norske artister opptrådte blant annet Bernhoft, Sivert Høyem, Store P, Gabrielle, Julie Bergan, Admiral P feat. Nico D og Monica Heldal.

Særlig tenåringsidolene var forventet å trekke et stort ungt publikum, og flere av de internasjonale mannlige artistene fikk hylefrekvensen til å stige mot uante høyder på Rådhusplassen i går.

Fikk jentene til å ta av

Den finske 14-åringen Isac Elliot blir ofte kalt Finlands svar på Justin Bieber. I går smeltet han mange hjerter på Rådhusplassen, og flere jenter tok til tårene under Elliots opptreden.

- Det er veldig mange som sier det, og det synes jeg er hyggelig. Det er et stort kompliment å bli sammenlignet med Justin. Han er så utrolig flink å synge, og i mine øyne den største stjernen på jorden, sa Elliot til VG i fjor.

Britisk-kosovoarske Rita Ora avsluttet kveldens arrangement med låta «How We Do (Party)».

- Jeg gleder meg vilt til å opptre. Jeg har akkurat kommet hit og har ikke annet inntrykk enn at det er hyggelig, varmt og rent her i Norge, sa Rita Ora til VGTVs reporter Ingvill Dybfest Dahl like før showet.

Rita Ora (23) debuterte med albumet «Ora» i 2012 og har allerede toppet den britiske singlelista hele fire ganger. Det er også bekreftet at Rita Ora skal spille Mia Grey i filmatiseringen av boksuksessen «50 Shades Of Grey».

Rekorden i å sprenge volumet gikk trolig til ungpikeidolet Austin Mahone (18), som har blitt verdenskjent på kort tid for låta «Mmm Yeah» sammen med Pitbull.

- Jeg stortrivdes, sa Austin Mahone etter sine to låter.

Den unge artisten var kanskje den flest hadde kommet for å se, og publikum skapte et hylekor uten sidestykke.

Han tok seg dessuten tid til å møte MS-syke Celestina (18) og venninnen Johanne sammen med VGTV backstage før showet.

17 år gamle Adelén Rusillo Steen fra Horten kom på andre plass i Melodi Grand Prix, og toppet VG-lista Topp 20 med megahiten «Bombo» i fjor.

På VG-listeshowet fremførte hun sangen «Olé», som ble laget til det offisielle fotball-VM albumet «One Love, One Rhythm: The 2014 FIFA World Cup Official Album», side om side med blant andre Jennifer Lopez, Shakira og Ricky Martin.

Blant artistene var også nederlandske Mr. Probz, som har toppet VG-lista de siste seks ukene med låten «Waves». Låten har også gått helt til topps i en rekke andre land, blant dem Storbritannia, Tyskland og Sverige.

- Jeg elsker dere, utbrøt han til publikum da han sto og så utover folkehavet.

Mr. Probz fikk godt selskap, blant annet av den svenske soulsangeren Seinabo Sey, som akkurat nå fyker mot toppen av VG-lista med sommerhitkandidaten «Younger».

Da «Younger» ble plukket opp og remikset av norske Kyrre Gørvell-Dahll, også kjent som Kygo, fikk den i utgangspunktet populære singelen enda mer oppmerksomhet.

Til sammen har de to versjonene av «Younger» blitt avspilt over 16 millioner ganger på Spotify.

Norskættede Kiesza (27) fra Canada har gått helt til topps på de offisielle hitlistene i Storbritannia, Skottland og Nederland med singelen «Hideaway». Den har også nådd Topp 5 i Tyskland, Belgia, Sveits og Danmark.

Nå reiser hun verden rundt og opptrer med den nittitallsinspirerte klubblåten – og imponerer med sine ferdigheter. Også gårsdagens opptreden var svært dansbar.

Cody Simpson fra Queensland, Australia er ikke som alle andre tenåringer. I en alder av 17 har han gitt ut to EP'er og to studioalbum, og han har flere turneer, blant annet med Justin Bieber, på CVen.

- Jeg er ganske nervøs. Jeg har aldri sunget foran et så stort publikum før, men jeg ser frem til å besøke Norge, sa Cody til VG før showet.

Hele VG-lista-konserten ser du HER!

Se flere klipp fra VG-listeshowet nedenfor:

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. VG-listeshowet: Kvinnelige stjerneskudd til Rådhusplassen

 2. Sjekk hvem som kommer på VG-listeshowet

 3. The Fooo Conspiracy til Rådhusplassen!

 4. Full fest på rød løper: Kjendisene i full pryd før VG-listeshowet

 5. Stjerne om VG-lista-showet: - Har aldri spilt foran så mange før!

Fra andre aviser

 1. - Pop til sulteforede ungdommer

  Aftenposten
 2. Folkefest på Rådhusplassen

  Aftenposten
 3. Ungpikeidol til Grieghallen

  Bergens Tidende
 4. Justin Bieber: Et påkostet karaokeshow

  Aftenposten
 5. Alt du trenger å vite om Justin Biebers Oslo-besøk

  Aftenposten
 6. 5 tips for helgen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no