- VÅRT FINESTE KUNSTVERK: Marianne Aulie og Aune Sand viste frem sitt vesle kunstverk Malove Bluebell til VG tidligere i uken. Foto: Roger Neumann.

- VÅRT FINESTE KUNSTVERK: Marianne Aulie og Aune Sand viste frem sitt vesle kunstverk Malove Bluebell til VG tidligere i uken. Foto: Roger Neumann.

Her viser Aune og Marianne babyen for første gang

Marianne og Aune om: ** Navnevalget ** Fødselen ** Livet som småbarnsforeldre

HVALER (VG) Aune Sand (46) betalte 300.000 kroner for at kjæresten Marianne Aulie (40) skulle få føde i New York.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det profilerte kunstnerparet hadde nemlig bestemt seg på forhånd for at datteren skulle være amerikansk statsborger fra fødselen av - selv om det førte til at sykehusutgiftene ikke ble dekket av den norske stat.

Ifølge trygdeavtalen mellom Norge og USA omfatter nemlig ikke folketrygdens ytelser ved svangerskap og fødsel når personene er fastboende i USA over flere år.

22 år i New York

- Det ble 300.000 kroner til slutt. Men prisen spiller ingen rolle. Det viktigste er at datteren vår er frisk - og det er hun til det fulle, sier en lykkelig Aune Sand til VG.

Han har selv bodd i New York i over 22 år, og gleder seg stort over at hans nyfødte datter skal få vokse opp i den folkerike verdensmetropolen.

Les også: - Vi har fått en liten datter

- For meg har det alltid vært en drøm å få bli en ekte «Newyorker». Etter mange år i byen, kjenner jeg også gatene opp og ned. Men jeg vil aldri klare å konkurrere med min datter. Hun har det svart på hvitt i fødselsattesten: «Født i New York på Lennox Hill Hospital», sier Sand som liker teksten i hennes nye, amerikanske pass.

Saken fortsetter under bildet ...

EGENKOMPONERT NAVN: Malove er en sammenslutning av forbokstavene til Marianne og Aune, samt det engelske ordet for kjærlighet - love. Foto: Roger Neumann.


- «We The People of The United States», står det. Hele USA passer på henne nå. Obama og alle sammen, smiler han stolt.

VG møter Aune Sand og Marianne Aulie hjemme hos Aunes foreldre, Øivind og Kari, på Hvaler - sør for Fredrikstad.

Verdens snilleste

Syv uker gamle Malove Bluebell sover trygt i mammas armer og ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om hun er blitt det nye midtpunktet i familien. Blir hun derimot sulten, gir den lille jenta klar beskjed.

- Hun har en sterk personlighet. I tillegg er hun temperamentsfull. Hun gir klar beskjed når hun vil ha mat, og er verdens snilleste, røper Aulie som har datteren Alba (13) fra et tidligere forhold.

- Hvordan er det å bli mor igjen som 40-åring?

- Det er den største gaven! Nå er jeg såpass mye eldre enn da jeg fikk Alba. Men jeg er like engstelig og ydmyk over morsrollen i dag, som jeg var den gangen, innrømmer Aulie.

Saken fortsetter under bildet ...

TRIVES I NORGE: Kunstnerparet Marianne og Aune har vært i Norge denne uken, og trives godt på holmene i Hvaler. Foto: Roger Neumann.


Aune, som er blitt en racer i bleieskift, beskriver den nyfødte datteren med store ord, og gleder seg over rollen som småbarnsfar. Han har sønnen Andrey (23) fra før.

- Det er en gave å få lære et nytt menneske å kjenne, og vite at jeg har et totalansvar for at hun skal ha det trygt og godt. Hun skal få alle muligheter til å få leve ut drømmene sine - slik vi har fått lov til i vår familie. Selv om vi kommer fra arbeiderklassen, så skal hun få lov til å tro at det er mulig å seile på en sky, sier 46-åringen poetisk.

Les også: Aune: - En gave

Imponert

Han er spesielt imponert over Mariannes styrke under fødselen.

- Det var en opplevelse. Marianne fødte uten bedøvelse. Og da de riene kom, og jeg satt bak masserte henne, så kom hun med krefter fra et helt annet univers. Er du ikke religiøs før en fødsel, så blir du det etter å ha vært på fødeavdelingen. Da skjønner man at livet er magisk og vidunderlig, sier Aune.

Helt siden det ble kjent at kunstnerduoen Aulie og Sand skulle bli foreldre, har det vært spørsmål og spekulasjoner rundt hva deres første felles barn skulle hete.

Ikke lenge etter fødselen postet de også en ammevideo av Marianne og babyen på YouTube med navnet Marie Ingeborg - noe som viser seg å være kun to av navnene til den nyfødte.

- Et veldig nærvær

Det hele og fulle navnet er nemlig, Malove Bluebell Marie Ingeborg Aulie Sand.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt ut så mange navn før fødselen. Både Aune og jeg syns det var viktig å se hvordan hun var som type først, innrømmer Aulie.

Marianne forteller at Malove er en sammensetning av hennes og Aune forbokstaver og ordet «love».

- Det er egentlig Aune som er flinkest med ord. Men denne gangen var det bare jeg som satt og lekte meg. Jeg regnet ikke med at han kom til å like Malove. Heldigvis syntes han det var helt fantastisk, smiler hun.

Bluebell kommer av ordet blåklokke, ettersom Mariannes mormor likte blomster, og navnet Marie har hun fra Aunes mor Kari Marie. Ingeborg var navnet til Mariannes avdøde mormor.

- Under svangerskapet har jeg følt et veldig nærvær av henne. Hun har passet på oss hele veien, forteller Marianne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder