SAVNER TV-TIDEN: Hans Bauge innrømmer at det kribler når han ser debattprogrammer på TV. Foto: Pål R. Hansen, VG TV
SAVNER TV-TIDEN: Hans Bauge innrømmer at det kribler når han ser debattprogrammer på TV. Foto: Pål R. Hansen, VG TV

«ET RIKERE NORGE» - EPISODE 4: Hans Bauge: «Jeg har aldri tapt en diskusjon!»

RAMPELYS

NESODDEN (VG Nett) I femte episode av «Et Rikere Norge» får du møte Hans Bauge (60) som ble kjendis da han deltok i TV-debatter på 90-tallet.

Publisert: Oppdatert: 10.03.08 16:23

«ET RIKERE NORGE» PÅ VGTV:Se femte episode her!

Den samfunnsengasjerte 60-åringen bor nå på Nesodden etter å ha kjørt taxi og jobbet som privatetterforsker i blant annet Bergen. Men selv om han er borte fra TV-skjermen, så betyr ikke det at Hans Bauge ikke bryr seg lenger. Og det er ikke bare fansen som savner ham.

- Jeg savner den tiden jeg også. Når jeg ser på Holmgang så kribler det, sier Bauge.

Han satt på bakerste rad og skrek ut sine meninger i programmene «Klart Svar», «Lønning og Staff» og «Lønning Direkte». Nå har mange av de legendariske klippene dukket opp på nettsiden youtube.

- Jeg husker veldig godt det siste programmet med hvalkjøttet, sier Bauge og gliser lurt.

Hvalkjøtt

Det var i det siste programmet av «Lønning Direkte» i 1997 at Bauge dro fram en pakke med ferskt hvalkjøtt og hylte ut sine meninger mot blant andre selfangstinspektør Odd F. Lindberg.

- Hvalkjøtt er mat, skrek Bauge mot Lindberg.

Før det programmet hadde Bauge for lengst fått kultstatus, og den ble ikke akkurat svekket etter den hysteriske opptredenen.

- Det var en del skuespill - jeg er ikke på den måten i virkeligheten. Jeg er veldig snill, men tåler ikke urett. Meningene var mine - fremføringen var det som var skuespillet. Jeg hisset meg opp for at folk lettere skulle forstå og huske tingene, sier Bauge om sin noe spesielle debattstil på TV.

Forberedt på å ta feil

Hans Bauge ser det som sin oppgave å kjempe for å rette opp skjevheter i samfunnet og han har svært god oversikt over paragrafer og lover. Han elsker en god diskusjon, men hevder selv at han aldri har tapt en...

- Nei, jeg får alltid det siste ordet! Hvis jeg tar feil, og det KAN jo forekomme - så er jeg veldig rask til å kunne be om en unnskyldning.

I femte episode av «Et Rikere Norge» forteller Bauge blant annet om at han ble mobbet på skolen, om hvorfor han smugler tobakk, om da han søkte på statsministerjobben, hvilken sak han brenner mest for nå og hvilken jobb han aller helst ville hatt.

Dessuten får du se hvordan han reagerer når han får beskjed om å holde kjeft.

Se femte episode av «Et Rikere Norge» her!

For sitt enorme engasjement og sitt lure glis er det ingen tvil om at Hans Bauge fortjener å få et diplom fordi han gjør Norge rikere.

Møt Britt, Arnie, Arnold og Egil

I fjerde episode kunne du møte den fantastiske rullator-testeren Britt Rudolfsen på 87 år. Se episoden her!

I tidligere episoder av «Et Rikere Norge» har du fått muligheten til å bli kjent med Julebruskongen Egil Fredriksen, oppfinneren Arnold Selnes og Arnie «Skiffle-Joe» Norse.

Har du tips til mennesker du mener gjør Norge rikere - send oss en mail!

SJEKK OGSÅ UTET RIKERE NORGE-BLOGGEN! Her kan du skrive til oss som lager serien - og komme med gode tips dersom du har det.

Vi fortsetter jakten på menneskene som gjør Norge rikere!

Her kan du lese mer om