Miss Martine øker tempen

RAMPELYS

(VG Nett) Halvannen uke før finalen i L.A. stiger Norges Miss Universe-håp Martine Jonassen (18) på målingen.

Publisert: Oppdatert: 11.07.06 12:41

På missenettsiden Global Beauties er de 20 heteste kandidatene rangert - i fire kategorier: dampende het, het, varm og med stigende temperatur. Martine står blant sistnevnte og betraktes dermed som lovende.

TERMOMETERET oppdateres jevnlig (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

- Jeg håper hun vil stige enda mer, sier missegeneral Geir Hamnes til VG Nett.

84 rivaler

Miss Australia, Miss Canada og Miss India er blant de dampende hete på termometeret.

Å være blant de 20 missene som nettsiden mener har størst vinnersjanser, er en prestasjon. Totalt 84 skjønnheter fra hele verden er på plass i Los Angeles for å kjempe om Miss Universe-kronen. Den store finalen går av stabelen søndag 23. juli.

Tjøme-jenta - som fyller 19 år fredag - landet i Los Angeles for fem dager siden. Da VG Nett intervjuet henne like før avreise, innrømmet hun at hun var kjempenervøs. LES INTERVJUET HER!

- Martine har travle dager, så jeg har nesten ikke rukket å snakke med henne, sier Hamnes som tar turen til filmbyen onsdag.

Selv om Norges håp rangerer høyt hos ekspertene, har de store internasjonale bildebyråene ennå ikke fanget opp Martine. Derimot er USAs eget missehåp, 20 år gamle Tara Elizabeth Connor, et yndet fotoobjekt.

Martines fortrinn

Miss Finland, Miss Sverige og Miss Danmark har også fanget fotografenes oppmerksomhet.

Missegeneralen tar ikke det så tungt at Martine ennå ikke er avbildet. Han regner med at det ikke drøyer lenge før hun havner i søkelyset.

- Jeg har en veldig god følelse rundt Martine. Jeg tipper hun vil være blant de 15 som går videre til siste runde i finalen. Jeg blir veldig overrasket hvis hun ikke gjør det, sier Hamnes til VG Nett.

Han tror det er et fortrinn for Martine at hun er lys.

- Bare en håndfull av årets deltagere er blonde. Martine har den amerikanske look'en, mener Hamnes.

Global Beauties presenterer alle de 84 missene i festkjoler. Se Martine i rød aftenkjole her - ekstern lenke.

Gjør som Miss Mona?

Martine har mye å leve opp til. Sist Miss Universe-finalen gikk av stabelen i Los Angeles - for 16 år siden - gikk norske Mona Grudt av med seieren. Mona er den eneste norske så langt som har vunnet den prestisjetunge kronen.

Mona fylte 19 år ni dager før finalen i 1990.

- Geir Hamnes tror dette med bursdagene er litt overnaturlig, spøkte Martine før hun vendte nesen mot USA.

TV 2 sender Miss Universe-finalen i opptak 29. juli. De som har tilgang til TV-kanalen Star, kan følge finalen direkte fra kl. 03.00 natt til mandag 24. juli.

Her kan du lese mer om