Send oss ditt bilde av Kongen!

(VG Nett) I dag fyller kong Harald 70 år. Send oss ditt bilde av Kongen!

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Forsiden

FEIRET NASJONALDAG: Mange nordmenn har truffet kong Harald. Dette bildet er fra feiringen av den pakistanske nasjonaldagen på Radisson SAS hotell i Oslo, 14. august i fjor. Foto: SCANPIX

Veldig mange nordmenn har truffet Kongen på et av hans mange besøk rundt omkring i landet. I forbindelse med Kongens 70 års dag, ønsker vi i VG Nett å fortelle lesernes historier om Kongen.

Send oss ditt bilde og en liten fortelling om da hun traff Kongen!

Send oss også gjerne en video av Kongen, hvis du har det.

Det blir storstilt bursdagsfeiring i Oslo denne uken med mange konglige gjester fra inn og utland.

Bildespesial:Mitt møte med Kongen

Grafikk:Dette er Kongens liv

Det svenske kongehuset stiller mannsterke, med både prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria, Kong Carl Gustaf og Dronning Silvia. Fra Danmark kommer både kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Joachim. I tillegg kommer blant andre fyrst Albert fra Monaco og kong Juan Carlos og dronning Sofia fra Spania.

SE HELE GJESTELISTEN

Det er stor interesse rundt kongens bursdag - også i utenlandsk media. Den tyske statlige TV-stasjonen ZDF vil sende direkte fra arrangementene i dag.

Slik ser programmet ut:

Onsdag 21. februar:

Kongefamilien vil delta på gudstjeneste i Trefoldighetskirken på formiddagen. Etter gudstjenesten vil Kongefamilen møte i Slottsparken i anledning et gave-arrangement i regi av Stortinget. Selve bursdagen avsluttes med at regjeringen inviterer til en stor festmiddag på Akershus festning.

Onsdag og torsdag vil det også være mulig for publikum å skrive seg inn i gratulasjonsprotokollen for Kongen. Protokollen vil ligge i kapellinngangen på Slottets nordre side.

Fredag 23. februar:

Flesteparten av Kongens gjester ankommer Oslo, og inviteres til en festforestilling i Oslo rådhus. Etter forestillingen inviterer Kronprinsparet alle kongelige gjester og statsoverhoder til privat middag på Skaugum.

Lørdag 24. februar:

Kongeparet inviterer til en opplevelsesdag på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Her er det lagt opp til et program der gjestene vandrer gjennom norsk kulturhistorie. Folkemuseet er åpent for publikum under det kongelige arrangementet.

Lørdag kveld arrangeres det Slottsball, og publikum oppfordres til å møte opp på Slottsplassen kl. 22.45. Her skal Kongen få overrakt sin gave fra Forsvaret. Dette skal ifølge Slottets informasjonsavdeling være en svært visuell opplevelse.

Søndag 25. februar:

Kongeparet inviterer de gjestene som ikke har forlatt Oslo til kanefart og lunsj på Sollihøgda.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder