KLAR TALE: Silje Nergaard og Heine Totland er begge artister. Ekteparet engasjerer seg også sterkt for planlagt utbygging i sitt nærområde på Ekeberg i Oslo. Foto:MATTIS SANDBLAD,

Kjendispar kaster seg inn i byggestrid

Silje Nergaard og Heine Totland: - Det er ren og skjær galskap

Silje Nergaard (48) og Heine Totland (43) står i spissen for
en appell mot en planlagt utbygging av Ekebergsletta i Oslo.

  • Marcus Husby

I en e-post som er sendt til en rekke privatpersoner, Plan- og bygningsetaten, stortingspolitikere og politikere i Oslo bystyre, kritiserer kjendisekteparet den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen KFUM i sterke ordelag for å ville bygge det som er blitt omtalt som «Campus Norway Ekeberg» i media.

Paret har selv bodd på Ekeberg i Oslo sammen med sine tre barn i en årrekke.

- Vi er svært skremt over KFUMs planer om å utbygge sletta vår, med planer om å starte en privatisering av den til fordel for elitesatsing

- Vi har selv barn som spiller på KFUM og setter pris på arbeidet de gjør for barn og unge her i nærområdet. Sletta er et fritt og trygt sted å være for ungene våre, og et svært viktig rekreasjonsområde for unge og gamle i alle aldre, skriver Heine Totland og Silje Nergaard i e-posten som ble 19. juni.

Etter planen skulle det blant annet inneholde to nye kunstgressbaner, én gressbane, et stadion med kapasitet på 3600 mennesker og Idrettens Helsesenter.

VG har tidligere omtalt byggeplanene.

VG+: Her vil Høgmo ha Campus Norway(krever abonnement)

Men ifølge dittOslo, ble det opprinnelige det første forslaget avvist av Plan- og bygningsetaten. Dermed gikk KFUM tilbake til tegnebrettet og kom opp med et nytt planforslag for en familiearena på Ekeberg.

IDRETTSFOKUS: Slik ser KFUM for seg at Ekebergsletta i Oslo skal bygges ut. Prosjektet er fortsatt ikke godkjent. Foto:SKISSER FRA LPO ARKITEKTER,

Ifølge nettstedet er anlegget mer enn halvert i forhold til det opprinnelige forslaget.

Idrettsprosjektet er tenkt som et samarbeid mellom flere idrettslag og KFUM.

Totland og Nergaard mener KFUM ønsker å bygge for å leie ut og tjene penger.

Respekterer meningene

- Dette er verken etisk eller moralsk forsvarlig.

- Den planlagte muren er rett og slett en fryktelig løsning for dette idylliske grønne området, skriver de to artistene i e-posten

Ekteparet har også en klar oppfordring til politikerne og de ansvarlige i Plan- og bygningsetaten:

- Dere må ikke la dette skje. Det er ren og skjær galskap. Sletta er opprinnelig gitt til oss alle for å nyte naturen og være i bevegelse. Det er et svært viktig område for Oslo og bør ikke røres, men fredes.

Daglig leder for KFUM Eiendom, Vegard Kobberdal, har fått lest opp appellen fra Nergaard og Totland.

Han har respekt for meningene og at naboene kjemper mot utbyggingen, men mener kjendisekteparet ikke har full oversikt over prosjektet.

- Påstanden om at vi skal tjene penger på anlegget faller på sin egen urimelighet. Ja, vi trenger leietakere i det ene bygget, men dette er for å tilrettelegge slik at idretten skal ha lave kostnader – ikke for at KFUM skal ha store inntekter, sier Kobberdal til VG.

God magefølelse

Prosjektet ligger fortsatt til godkjenning i bystyret, og Kobberdal sier at det er naboene i området har som har ytret størst misnøye over det planlagte idrettsanlegget.

- Dette er et anlegg som Oslo kommune trenger.

- Jeg forstår at naboene vil fortsette med denne kampen. Men nå er anlegget halvert i høyde, og det den nærmeste naboen er 13 meter fra området vi planlegger å bygge, understreker Kobberdal.

Selv har KFUM Eiendom-sjefen en god magefølelse for at prosjektet blir godkjent.

- Men dette er en lang politisk prosess. Likevel er det sånn at områdeplanen hele tiden har hatt et tribuneanlegg på dette området, sier han, og legger til følgende:

- KFUM bygger ikke på sletta. Men i et skogholt rundt den eksisterende kunstgressebanen.

VG har vært i kontakt med Silje Nergaards manager, Pernille Torp-Holte. Hun skriver i en tekstmelding at ekteparet ikke ønsker å gi noen ytterlige kommentarer.

- Silje og Heine har sagt det de ønsker å si i brevet, som også ligger ute på en åpen Facebook-side, «Ekebergsletta for alle», skriver manageren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder