MEKTIG PAR: Både Jay-Z og Beyoncé er inne på topp ti-listen. Her er paret under MET-gallaen tidligere i år.

MEKTIG PAR: Både Jay-Z og Beyoncé er inne på topp ti-listen. Her er paret under MET-gallaen tidligere i år. Foto:Doug Peters,Pa Photos

Forbes kårer de 100 mektigste kjendisene: Beyoncé på toppen av tronen

Hvert år kårer finansmagasinet Forbes de mektigste kjendisene i verden, nå er listen for 2014 klar.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Beyoncé Knowles har ikke ligget på latsiden i år, og topper Forbes’ liste. Det er anslått at artisten tjente hele 115 millioner dollar, eller 707 millioner norske kroner mellom 1. juni 2013 og 1. juni 2014.
Artisten har holdt hele 95 konserter, gitt ut sitt femte album og frontet en rekke store reklamekampanjer.
32-åringen dytter med det talkshowdronningen Oprah Winfrey ned fra en første til en fjerdeplass på listen.Winfrey tjente 82 millioner dollar.

Bieber faller på listen


Listen baserer seg både på popularitet i sosiale medier, omtale i media og antatt inntjente kroner. Justin Bieber har ifølge Forbes den høyeste rangeringen i sosiale medier, men får kun 33. plass (ned fra 9. plass) på listen grunnet sin innflytelse det siste året.

De ti øverste plassene inkluder fem menn og fem kvinner. Forbes skriver at det er Beyoncés store verdensturne som gjør at hun også passerer sin ektemann Jay Z, som i år tar sjetteplass på listen.

Basketballspilleren LeBron James gjør en imponerende klatring på listen, og klatrer fra en 16. plass til en andreplass. James tjente anslagsvis 72 millioner dollar, eller 443 millioner norske kroner. Allikevel er det ikke James som klatrer mest på listen, det er det plateprodusenten Dr. Dre som står for. Han solgte sine Beats by Dre-lydprodukter til giganten Apple for 620 millioner dollar, eller 3 milliarder kroner, og klatret dermed fra 63. plass og helt opp til tredjeplass. Forbes skriver at plateprodusenten med det tjente mer de siste 12 månedene enn noen andre i listens historie.

Femteplassen går til talkshowverten Ellen DeGeneres. Oscar-verten tjente anslagsvis 70 millioner dollar i løpet av fjoråret.

Mektig ektepar

Beyoncés ektemann Jay-Z ligger på en sjetteplass på listen, mens bokseren Floyd Mayweather tar sjuendeplassen. Han er ifølge Forbes den første idrettsstjernen etter Tiger Woods til å tjene over 100 millioner dollar på ett år.

Artisten Rihanna ender på en åttendeplass på listen, mens Katy Perry får niendeplassen. Skuespiller Robert Downey får tiendeplassen. Jennifer Lawrence er den kvinnelige skuespilleren som havner høyest på listen med sin 12. plass.

Selv om det har vært et turbulent år går svensken Tim Bergling (24), bedre kjent som DJ-en Avicii, inn på en 47. plass på listen.
Her kan du se hele listen over verdens 100 mest mektige kjendiser.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder