LYKKELIGE: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist fortalte offentligheten at de var forlovet under en pressekonferanse ved det svenske slottet i juni. Foto:Tt News Agency,Reuters

Prins Carl Philip: - Jeg er verdens lykkeligste

Bestemt dato for bryllupet

En åpenhjertig Carl Philip (35) fortalte om kjærligheten til sin forlovede Sofia Hellqvist (29), da han gjestet det svenske talkshowet «Hellenius hörna» fredag kveld.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I sitt første større TV-intervju snakker den svenske prinsen om kjærligheten til Sofia Hellqvist, som han gikk ned på kne til i sommer.

Prinsen forteller til talkshow-vert, David Hellenius, at han kjente en enorm trygghet da han sto sammen med Hellqvist offentlig for første gang etter forlovelsen, skriver svenske Expressen.

– Hun har bena på jorden, er klok, intelligent og dreven. Hun er den fineste på jorden i mine øyne. Jeg er verdens lykkeligste, forteller Carl Phillip i TV-intervjuet og avslører at bryllupsdatoen er satt.

Prinsen ønsker å holde datoen hemmelig foreløpig. Men da forlovelsen ble offentliggjort tidligere i sommer, skrev det svenske hoffet at bryllupet var planlagt sommeren 2015.

Carl Philip og Sofia Hellqvist møtte hverandre under en lunsj med felles venner, og kjørte gokart på sin første date. I TV-intervjuet forteller prinsen at han, på grunn av sin tilknytning til kongehuset, tenkte nøye gjennom det hele.

– Selvsagt gjorde jeg det. Sofia tenkte nok enda flere ganger. Men man kan ikke styre over følelsene, sier Carl Phillip til Hellenius.

Det var i januar 2010 at romansen mellom den svenske prinsen og den tidligere «Paradise Hotel»-deltageren ble kjent. Året etter ble de samboere, før Carl Philip fridde til kjæresten tidligere i år, med en diamantring trolig verdt over 100 000 kroner.

Forholdet mellom dem har ikke vært helt skånet fra tabloide skandaler.

Hellqvist realitydeltagelse har fått mye omtale, men også lettkledde bilder hun tok for det svenske bladet Slitz før hun ble prinsens kjæreste, har blitt brukt mot henne.

I dag er hun blant annet sterkt engasjert i hjelpeorganisasjonen Project Playground, som hun startet sammen med en venninne for utsatte barn i Sør-Afrika.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder