SMÅGAL: Miley Cyrus mener det er bra for sjelen å være litt gal innimellom. Foto: AP

Miley Cyrus om sin ville atferd

Den tidligere Disney-stjernen Miley Cyrus (20) mener alle bør være litt gale i tenårene og at hennes ville atferd er en del av oppveksten.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Imaget til Miley Cyrus har de siste årene gjennomgått en total forvandling.

Som 14-åring slo hun igjennom med at brak da hun kapret rollen som popstjernen Hannah Montana i Disney-serien med samme navn. Tre år etter gjennombruddet med «Hannah Montana» begynte hun å distansere seg fra sitt sukkersøte image.

- Jeg tror folk glemmer hvordan det føles å være 20, uttalte hun nylig i et intervju, ifølge The Associated Press.

- Mennesker utvikler seg og det har jeg gjort også, men det virker som folk tror at en gal vitenskapsmann har kokt sammen en trylledrikk og forvandlet meg til et annet menneske, noe som ikkes stemmer.

Stor forvandling

Mileys image endret seg for alvor med albumet «Can't Be Tamed» fra 2010. Da introduserte hun verden for en ny og sexy versjon av seg selv, men stjernen insisterer på endringene ikke var så oppsiktsvekkende.

- Alt jeg gjorde var å få en hårklipp og kjøpe noen klær, og dermed tror alle at jeg er gjort om til en robot som forandrer seg med hva som er populært hvert 10. år, fortalte stjernen i intervjuet.

Da 20-åringen i fjor lot de lange lokkene falle til fordel for en kort og bleket frisyre, begynte det å gå rykter om at hun var lesbisk, noe som ikke plaget stjernen.

STOR STILFORVANDLING: Miley Cyrus ble kjendis i 2006, da hun slo gjennom som Hannah Montana. De siste årene har hun nesten blitt like kjent for sin sans for mote. Foto: ALL OVER PRESS/GETTY IMAGES


Forvandlingen gjorde at også motebransjen fikk øynene skikkelig opp for tenåringsidolet. Nå er hun i det gode moteselskap og briljerer med antrekk fra store motehus som Marc Jacobs, Gucci og Balmain.

Nylig poserte stjernen uten en tråd på en ny T-skjorte, som er en del av designer Marc Jacobs kampanje mot hudkreft.

Godt for sjelen

Cyrus har en av sommerens største hits med "We Can't Stop", som i skrivende stund ligger på 6. plass på VG-lista Topp 20 og på 2. plass på Billboard Hot 100-liste.

Ifølge 20-åringen er musikkvideoen, som har over 100 millioner visninger på YouTube, inspirert av hennes eget liv og ville fester hun selv har vært på.

I intervjuet uttalte Cyrus at det å være litt gal faktisk kan være bra for sjelen.

- Jeg tror noen mennesker ender opp med å bli gale fordi de ikke tillater seg selv å gjøre litt dumme ting innimellom. Det er nettopp det du skal gjøre når du er 20 år. Det er kaos i hodet ditt fordi du ikke har funnet ut av ting, men om 10 år har nok alt falt på plass, tror stjernen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder