«Fotballfrue»: - Dobbelmoralsk og useriøst

KRASS KRITIKK: Svenske Isabelle Löwengrip blir oppgitt og lei seg når hun ser at Caroline Berg Eriksen legger ut bilder av seg selv på bloggen. Foto: Martine Lunder / Sara Johannessen / VG

Svensk bloggdronning om «Fotballfrues» bikinibilder: - Blir lei meg når jeg ser dette

Det bygger opp til en verbal krig mellom to av nordens mest leste kvinnelige bloggere. Svenske Isabella «Blondinbella» Löwengrip (21) mener Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen (24) er et dårlig forbilde når hun legger ut bikinibilder på bloggen.

 • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

VG møter Sveriges kanskje mest kjente blogger Isabella Löwengrip i forbindelse med et foredrag om karriere og selvtillitt i regi av kvinnemagasinet Stella, og det er en fullsatt sal i Oslo konserthus som tar imot på bloggeren.

Löwengrip har også fått med seg fjorårets store debatt rundt den norske toppbloggeren Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksens bikinibilder. Eriksen ble da kritisert for å fremme et usunt kroppsideal og Löwengrip er ikke nådig i sin kritikk etter å ha sett noen av de nyere bildene hvor den norske bloggeren igjen poserer i bikini.

- Hun er en makthaver

- Jeg blir lei meg når jeg ser dette. Det er helt sikkert 14-15 år gamle jenter som ser disse bikinibildene, og det tror jeg ikke de har godt av. Man kan ikke avskrive at yngre jenter blir påvirket av å se slike bilder - det blir de, sier Löwengrip til VG.

VG-SAK: I fjor skapte Caroline Berg Eriksen en stor debatt da hun la ut bilder av seg selv i bikini. Det gjør hun fortsatt. Foto: Faksimile

Stockholmsjenta har daglig over 300.000 lesere og er dessuten redaktør av sitt eget magasin for unge jenter. Denne måneden poserer hun naken på forsiden av «Egoboost» for å skape blest rundt kampanjen «Size Me», som skal fremme selvtillitt hos unge jenter. Hun mener «Fotallfrue» gjør det stikk motsatte.

- Hun tar ikke hensyn til at hun er et forbilde for mange unge jenter. En blogg er ikke en privat dagbok, men en offentlig nettside, og når man er en så stor blogger blir man også en makthaver. Det bør hun tenke på før hun legger ut slike bilder, sier Löwengrip.

Hun understreker at hun ikke mener det er feil å være slank, men at det ikke bør blogges om slik «Fotballfrue» gjør.

- Det er ikke noe galt i å være tynn, men man må tenke på hvilke signaler man sender ut.

- Hun må gjerne holde på med lavkarbo og trening hvis det er det som gjør henne lykkelig, men hvorfor blogge om det? Jeg vet at jeg er et forbilde og derfor blogger jeg ikke om visse ting. For eksempel blogger jeg ikke om hver gang jeg drikker alkohol, fordi jeg vet at jeg er et forbilde for yngre jenter, fortsetter «Blondinbella».

Selv har hun også lagt ut bilder av seg selv i bikini, noe som nylig førte til massiv netthets i kommentarfeltet på bloggen. nettopp derfor bestemte hun seg for å kaste klærne på magasinforsiden og starte kampanjen «Size Me».

- Du blogger jo også om utseende når du blogger om sminke, hår og trening?

- Ja, men det handler om grenser. Jeg er en karrierekvinne, men samtidig en skikkelig "jente-jente" som elsker vesker og neglelakk. Dette er ting jeg kjøper meg fordi jeg har bygget opp en karriere fra ingenting og har råd til det. Det er ikke det samme som å blogge bikinibilder som fremmer et slikt ideal.

- Skuffende og selvmotsigende

Caroline Berg Eriksen mener imidlertid det ikke er noen forskjell på når hun selv legger ut bikinibilder og når Löwengrip gjør det. Derfor blir hun skuffet over kritikken.

- Dette er ikke annet enn svært skuffende. «Blondinbella» legger også ut bilder av seg selv i bikini, og jeg ser ikke helt hvorfor hun har noe mer rett til dette enn meg eller andre. Hun påstår åpenbart at det er feil å være tynn, men at hennes kroppsfasong er bra nok til å vises frem, sier Berg Eriksen.

Hun mener Löwengrip motsier seg selv når hun er kritisk til bikinibildene samtidig som hun fremmer «Size Me»-kampanjen, som handler om å godta sin egen størrelse uansett hva den er.

- Den siste tiden har hun pratet så varmt om «Size Me», og at vi alle skal være stolte av kroppene våre, uansett fasong. Dette er jo akkurat det samme budskapet som jeg ønsker å fronte. Det er synd å se at hun ikke står inne for dette. Uttalelsene hennes er useriøse og dobbeltmoralske, spør du meg, sier Berg Eriksen og fortsetter:

- Jeg er opptatt av at vi alle skal være stolte av hvordan vi ser ut. I stedet for å sette hverandre i bås, som «Blondinbella» åpenbart gjør, bør både kvinner og menn være stolte av oss selv, uansett hvordan vi ser ut.

Det siste året har «Fotballfrue» også gitt ut en livsstilsbok, som i stor grad handler om hennes og ektemannens lavkarbo-kosthold. Dette er også et stort tema på bloggen, noe hun ikke har problemer med å forsvare.

- Jeg blogger om et sunt kosthold og regelmessig trening, noe som er i ferd med å bli en mangelvare i samfunnet. «Blondinbella» må gjerne forsøke å være et godt forbilde ved å sitte på gjerdet, jeg foretrekker bevisste valg og handlinger, sier hun.

Mer om

 1. Blogging

Flere artikler

 1. Pluss content

  Nakencover, drapstrusler og tøffe ungdomsår: Ny uro rundt svenske«Blondinbella»

 2. Caroline Berg Eriksen har lagt ut nytt magebilde

 3. Fotballfrue hevder hun ble vraket fra TV 2-program fordi hun er for tynn

 4. Sveriges bloggdronning naken på egen magasinforside

 5. Fotballfruen er gravid!

Fra andre aviser

 1. Det er viktig å diskutere bloggerne!

  Aftenposten
 2. «Fotballfrue» topper klagestatistikken hos Forbrukerombudet

  Aftenposten
 3. Fotballmage

  Bergens Tidende
 4. Nytt magebilde fra Caroline Berg Eriksen skaper sterke reaksjoner

  Bergens Tidende
 5. Et sunt forbilde

  Aftenposten
 6. Hun var den første, store rosabloggeren. Nå har hun skapt en millionbedrift.

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder