NY KRIM: Forfatter Jo Nesbøs er snart ferdig med sin neste krimbok «Sønnen». Her er forfatteren på Per Gynt-gården i forbindelse med utdelingen av årets Peer Gynt-pris. Foto: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN

Jo Nesbø røper detaljer om ny krimbok

Forfatter Jo Nesbø (53) har brukt mye av sommeren på å skrive på krimromanen «Sønnen». Nå røper forfatteren noe av innholdet.

 • Camilla Norli
 • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

I dag mottok den populære forfatteren årets Peer Gynt-pris for sin internasjonale suksess og for å ha satt Norge på kartet innen moderne litteratur. Forfatteren la ikke skjul på hva han tenker om å vinne prisen.

- Det er stas. Jeg klarer ikke finne på noe mer originalt enn at det er veldig stas, sa Nesbø til VG like før utdelingen.

Jo Nesbø har markert seg som en anerkjent forfatter internasjonalt og forfatterens bøker er oversatt til 46 språk. Etter hans siste bok «Politi» ble lansert, som er den tiende boken om krimhelten Harry Hole, har Nesbø tippet over 20 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis.

Røper innhold

I disse dager legger den populære forfatteren siste finpuss på sin nye uavhengige krimroman «Sønnen», som etter planen skal slippes i mars neste år.

Det er tidligere kjent at filmrettighetene til den uutgitte boken er solgt til det amerikanske produksjonsselskapet Warner Bros, men foreløpig har innholdet vært hemmeligholdt. Til nå.

- Det er en roman som heter «Sønnen» som skal gis ut i mars. Romanen handler om en fyr som har sittet i fengsel siden han var 18 år, røper Nesbø til VG.

- Fyren er en narkoman som soner straffen for handlinger som noen andre har begått, mot at de sørger for å gi ham dopet sitt. Men så en dag skjer det noe.., sier en hemmelighetsfull forfatter.

POPULÆR: På utgivelsesfesten for sin siste bok «Politi» ble forfatteren omringet av en gruppe fans i matchende t-skjorter. Foto: FREDRIK SOLSTAD/VG

Uavhengig bok

Jo Nesbøs agenter, Tor Jonasson og Niclas Salomonsson, bekrefter til VG at det dreier seg om en ny og uavhengig bok, og ikke en bok om den alkoholiserte politietterforskeren Harry Hole.

- Boka er helt fantastisk. Den har litt av den samme spenningen som Harry Hole-bøkene, men det er en helt annen bok, sier Salomonsson.

Agentene sier det er for tidlig å si om den nye krimboken vil bli en ny bokserie hos Nesbø.

- Men vi vet at Jo allerede har en idé til en oppfølger, røper Salomonsson.

Enorm salgssuksess

«Politi», den tiende boken om Harry Hole,har solgt som varmt hvetebrød. Boken ble også hyllet av bokpolitiet da den kom ut.

Etter at boken ble utgitt 6. juni nådde den på kort tid et rekordopplag på 410 000 eksemplarer. I Norge har boken solgt raskere og mer enn noen annen.

I tillegg til Norge har forfatterens forlag i Sverige, Danmark og Nederland gitt ut boken, og også i disse landene har boken solgt godt. På noen knappe uker etter utgivelsen var thrilleren gått ut i totalt 523 000 eksemplarer. Det representerer en bruttoomsetning i Norge, Sverige, Danmark og Nederland på ca. 181 millioner kroner. I alle disse landene er boken også inne på bestselgerlistene.

Tidligere i sommer ble forfatteren, og den alkoholiserte politietterforskeren han har skapt, hyllet på utgivelsesfest på konsertscenen Rockefeller i Oslo sentrum.

Flere artikler

 1. Jo Nesbø: Vant årets Peer Gynt-pris: - Det er veldig stas

 2. Jo Nesbø om året som har gått: - Det har vært en berg-og-dal-bane

 3. Jo Nesbø doblet nesten millionoverskuddet

 4. Pluss content

  Rekordår for Jo Nesbø

 5. Nesbø: - Dette skal ikke toppes

Fra andre aviser

 1. Jo Nesbø-bok blir DiCaprio-film

  Aftenposten
 2. Nesbø inn på britisk boktopp-igjen

  Aftenposten
 3. Nesbø selger mest i Storbritannia

  Aftenposten
 4. Nesbø gir folket det de vil ha

  Aftenposten
 5. Rockestjernen Jo Nesbø hyllet av sine lesere i natt

  Aftenposten
 6. Henning Mankell er død

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder