The Voice-mentorene må kjempe om Adrian Jørgensen (21): Espen Lind: - Jeg føler det er vi som er på audition

Adrian Jørgensen (21) fra Bindal i Nordland overbeviser stort i «The Voice» - og snur alt på hodet når han ender opp med å holde audition for de fire mentorene.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

Adrian imponerer nemlig så mye i første runde av «The Voice» i kveld, at alle fire mentorene trykker på knappen og snur seg under den såkalte blindes-auditionen. Deltagerne synger i de innledende rundene kun til mentorenes stolrygger - og poenget er at de kun skal dømme etter stemmen.

Her forteller mentorene alt om kranglene og følelsene i årets «The Voice».

Bindalen-swag

- Jeg liker deg, du har en egen Bindalen-swag, utbryter Espen Lind etter Adrians opptreden - før mentorene spør 21-åringen om hva slags erfaring han har.

- Jeg har nå spilt på grendahuset i Bindalen, da, sier Adrian.

- Er det mulig å være kulere, sier Espen Lind til mye latter.

Tar over showet

Men så tar Adrian over showet når mentor Tommy Tee spør ham om hvor han har tenkt å gå. Siden alle mentorene snur seg, kan han nemlig velge hvem han vil jobbe med videre.

- Ja, jeg spør deg først, Espen. Hva kan du gi meg, hva kan du lære meg - hvis jeg velger deg? sier Adrian og får full jubel fra publikum.

- Ja, jeg kan gi deg de rådene du trenger for å vinne konkurransen. Sier jeg i all beskjedenhet svarer stjerneprodusenten.

- Like cocky

PÅ AUDITION: Fra venstre: Hip-hop-gudfar Tommy Tee, superprodusent/artist Espen Lind, popstjerne Lene Nystrøm og artisten Sondre Lerche er årets mentorer i «The Voice». Foto: ROGER NEUMANN

Og slik fortsetter Adrian til han til slutt takker for mange gode svar. Hvem han velger, avslører vi ikke av hensyn til TV-seerne som har tenkt å få med seg premieren av sesong to i kveld.

- Espen Lind var jo like cocky som meg i sitt svar. Det var litt morsomt, sier Adrian til VG.

Han er fortsatt overveldet over at alle fire snudde seg.

- Jeg var veldig spent på om de likte stemmen min, og jeg tenkte jo en stund at de kanskje ikke var bra nok. Men så snudde Sondre seg, og da ble jeg egentlig litt satt ut og veldig fokusert på om det skjedde noe i stolene. Heldigvis hadde jeg lært meg teksten veldig godt, så det bare rant ut, sier Adrian som syntes det var veldig artig å få velge mellom alle fire.

- Hadde ikke trodd

- Jeg hadde ikke trodd at alle skulle snu seg, men håpet på en eller to. Så det var veldig artig da det gikk opp for meg at nå kunne jeg velge mellom alle fire.

Han hadde bestemt seg for å spørre mentorene skikkelig om hvorfor de ville jobbe videre med ham, så dermed var det duket for mentor-audition.

- Jeg synes det er en viktig del av programmet å få vite hvorfor, så jeg var aldri i tvil om at jeg skulle spørre dem ut. Jeg vet at man ikke får bruke så mye tid på TV, derfor var jeg kort og kontakt. Og tanken var at den med det beste svaret, skulle jeg velge.

- Ble det slik, da?

- Ja, jeg tok den som jeg synes hadde det beste svaret - uten at jeg kan røpe noe mer, ler Adrian.

Supercool

X-FACTOR: Adrian var med i «X-Factor» i 2010 der han hadde Marion Ravn som mentor. Foto: TV 2

Mentorene synes det ble en morsom situasjon:

- Vi prøver jo i starten å være saklige når vi skal selge oss inn, men det hender jo vi blir grepet av øyeblikket og gjør alt for å overbevise. Så etterhvert kan vi bli litt sånn bruktbilselgere. Jeg likte Adrian, og han var på en veldig sjarmerende måte både supernervøs og supercoolpå samme tid, forteller mentor Sondre Lerche til VG.

Til vanlig jobber Adrian Jørgensen med lakseoppdrett og som kulturskolelærer i bygda Bindal. Han har jobbet med en EP og skriver låter selv. I 2010 deltok han i «X-factor» der han fikk Marion Ravn som mentor og ble nummer seks i gruppen gutter under 25 år. Han har også prøvd seg i «Norske talenter».

- Redd janteloven

Han forteller til VG at han tenkte seg veldig nøye om før han meldte seg på «The Voice».

- Jeg var veldig i tvil. Jeg er litt nervøs fordi janteloven står veldig sterkt rundt om kring i Namdalen, så jeg vet at folk kommer til å prate og lure på om «skal han ikke gi seg med dette snart». Samtidig har jeg så lyst til å få det til, og jeg er veldig glad for at jeg ble med.

Nå håper han at konkurransen vil skaffe ham nye kontakter og at han etterhvert får utgitt musikken sin.

Flere artikler

  1. «The Voice»-mentorene: - Vi har noen barnslige krangler

  2. Lærer Tor Kvammen (31) fikk stående applaus i «The Voice»: Espen Lind: - Han kan vinne hele skiten!

  3. The Voice: Rake veien til finalen

  4. «The Voice»-Frida: - Har null konkurranseinstinkt

  5. Ny runde «The Voice» - med kjente mentorfjes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder