FULL AV ENERGI: - Jeg har alltid vært sånn, sier Eirik Søfteland fra Os om sin sprelske fremtoning. Han har vært fast bestemt på å bli rockestjerne siden han var fem år. Foto: HELGE MIKALSEN

Slik taklet Idol-Eirik sin store sorg

Eirik Søfteland (24) mistet moren i kreft for fem år siden og gikk selv videre i livet med et smil - fordi han var glad for at hun fikk slippe å ha det vondt. Nå er han blitt hele Norges Idol-rocker.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over syv år gammel

- Jeg var 19 år - og hun hadde vært syk i fem år. Hun fikk først brystkreft og etter hvert spredte det seg overalt. Vi visste ganske lenge at det ikke var håp, så sorgprosessen var i gang lenge før hun fikk slippe. Det var bare godt at hun fikk fred, jeg kunne smile og være glad på hennes vegne. Det er egentlig veldig meg; positiv tankegang og et smil - det er sånn jeg vil ha det, forteller Eirik - som er blitt kjent som den sprelske og elleville rockeren i årets «Idol»-finale.

Og som outsideren som plutselig er blitt storfavoritten som kan vinne hele greia.

Liker underdogs

- Ja, det passer meg bra. Jeg liker underdogs, så det er gøy at jeg startet som det - og nå kan være den som beviser hva jeg er god for.

- Hva betydde moren din for deg?

- Hun var et fantastisk menneske. Vi var en veldig sammensveiset familie, men jeg var egentlig en mammagutt.

Bohemian Rhapsody

Eirik Søfteland har etter hvert snudd oppfatningen til både kritiske dommere, eksperter og publikummere - og nå er han blitt storfavoritt. I kveld skal han synge sin favorittlåt gjennom tidene: Nemlig «Bohemian Rhapsody» med Queen.

- Jepp, det er min ultimate favorittlåt. Jeg har likt den siden jeg var liten, og jeg blir aldri lei den. Det er så mye gøy i den låten, jeg oppdager stadig nye ting. Det skal bli helt konge å synge den i kveld - selv om det bare blir en tominutters intensiv versjon, sier Eirik som også skal synge «Black Hole Sun» med Soundgarden i kveld.

Les også: Eirik var med i dramatiske båtulykke

Nå håper han den store rockestjernedrømmen går i oppfyllelse.

- Jeg har sagt at jeg skal bli rockestjerne siden jeg var fem år, og de fleste har vel bare nikket og sagt «jaja, du skal det, du». Nå er det mange som sier at de husker sånne øyeblikk oppgjennom og synes det er veldig gøy at jeg er på god vei.

- Så hvor lyst har du til å vinne nå som du er så nært?

- Jeg har hatt trua på meg selv hele tiden og tenkt at jeg kan gå hele veien. Nå vil jeg gjøre alt for å vinne og bruke «Idol» som springbrett videre som artist. Dette betyr alt for meg.

Les også

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Steffen ute - Siri og Eirik til «Idol»-finalen

  2. Daniel Owen fikk drømmemøte med Chris Medina i 2011: I kveld konkurrerer de på TV

  3. Pluss content

    Eirik er «Idol»-deltakernes favoritt

  4. Flørting i kulissene før kveldens «Idol»-duetter

  5. Eirik lovprises av dommerne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder