- Fikk sparken fordi jeg var for feit

Modell mener Ralph Lauren skylder kvinner en unnskyldning

(VG Nett) Først ble modellen Filippa Hamilton retusjert til det sykelig tynne av Ralph Lauren. Deretter fikk hun sparken - angivelig fordi hun er for feit.

Kathrine Hammerstad
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

UNATURLIG: Ralph LaureN har innrømmet at dette bildet av modellen svensk-franske Filippa Hamilton (24) er manipulert. Nå har hun fått sparken. Foto: Faksimile: Ralph Lauren

Retursjeringsskandalen rundt den svensk-franske modellen Filippa Hamilton har tatt en ny vending, etter at hun å skal ha fått sparken av motegiganten Ralph Lauren. 24-åringen hevder at hun ble oppsagt fordi hun er for feit.

- De sa jeg ikke passet til klærne deres lenger, fordi jeg var for stor, sier Hamilton, ifølge den britiske avisen Daily Mail.

Innrømmet retusjering

Oppsigelsen skal ha blitt gitt allerede i april - før det etter hvert berømte bilde av en tilsynelatende sykelig tynn Hamilton fikk folk over hele verden til å gispe. På bildet er midjen til 24-åringen så tynn at hodet hennes er større i omkrets, og heller ikke hoftene overgår dette nevneverdig.

Bildet er blitt latterliggjort på utallige blogger og vært gjenstand for kritikk, som ikke ble mildere da det ble kjent at bildet slett ikke var naturlig. Ralph Lauren har innrømmet å ha retusjert modellen til en sykelig tynn kropp, og gikk i forrige uke ut og beklaget dette.

- Jeg så ansiktet mitt på denne ekstremt tynne jenta - som ikke er meg. Det gjør meg trist, og får meg til å tenke at Ralph Lauren ønsker seg et slikt image, og det er verken sunt eller riktig. Når unge kvinner ser på dette bildet vil de tro at det er normalt, og det er det ikke, har Hamilton sagt om bildet.

FOR FEIT?: Slik ser den virkelige Filippa Hamilton ut på catwalken. Hun hevdert hun ble oppsagt fordi Raph Lauren mente hun var for feit. Foto: AP

Hun har jobbet for Ralph Lauren siden hun var 15 år gammel, noe som gjør henne ekstra skuffet over behandlingen.

- Jeg så på Ralph Lauren som min andre familie, sier hun.

Ralph Lauren avviser

Ralph Lauren ser imidlertid ikke saken på samme måte som Hamilton. I en uttalelse hevder motegiganten ifølge Daily Mail at samarbeidet opphørte som et resultat av at Hamilton ikke oppfylte forpliktelsene i kontrakten. Det blir også tilbakevist at oppsigelsen har noen sammenheng med det retusjerte bildet, som kunne indikere at Ralph Lauren ikke var fornøyd med kroppsfasongen til modellen.

- Bildet ble ved et uhell sluppet ut i Japan, men det var ikke dette som ble kjørt i USA, heter det i uttalelsen.

Hamilton frykter for konsekvensene av bildet.

- Jeg er veldig stolt over hvordan jeg ser ut, og jeg mener at en rollemodell bør se sunn ut. Jeg mener at de skylder amerikanske kvinner en unnskyldning, en stor unnskyldning, sier hun.

Flere kroppseksperter har engasjert seg i saken. Til NBC News sier eksperten Leslie Goldman at Hamiltons kropp burde være en hver designers drøm.

- Tanken på at denne modellen er for feit, er latterlig. Man ser at hun er ekstremt høy og ekstremt tynn. Hun har den perfekte modellkropp, men åpenbart ikke perfekt nok, sier han.

Kate White, sjefsredaktør for motemagasinet Cosmopolitan, mener kvinner må kjempe mot motegigantene på dette området.

- Kvinner må protestere, og støtte hverandre, sier hun, ifølge NBC.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder