MINNES: Mange norske artister minnes terror-ofrene ved hjelp av musikk og sang i Oslo Domkirke lørdag ettermiddag. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Stor minnekonsert i Oslo Domkirke

(VG Nett) En rekke norske artister og politikere har meldt sin ankomst til kveldens minnekonsert.

  • Margrethe Blomsø

Artikkelen er over åtte år gammel

Kveldens konsert som arrangeres til minne for ofrene av terroraksjonen mot Oslo og AUF-leiren på Utøya fredag 22. juli, har fått navnet «Mitt lille land». Den arrangeres i regi av NRK og KORK.

Se konserten direkte fra NRK.no i bunn av saken

- Takknemlig for å få bidra

Det er NRK og Kringkastingsorkesteret, KORK, som inviterer til konserten, og flere norske artister står på programmet. Maria Mena er en av de som stiller opp gratis for å minne ofrene.

- I møte med en sånn tragedie føler alle seg hjelpeløse. Jeg er takknemlig for å få lov til å bidra med noe. Dette er det jeg kan og da føles det godt, selv om det bare er en liten sang, sier Mena til NRK.no.

«Mitt lille land»: Maria Mena sammen med tekstforfatter Ole Paus etter å ha fremført "Mitt Lille Land" i Oslo Domkirke under minnekonserten for ofrene etter terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya fredag 22. juli. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Ellers har artister som Karpe Diem, Maria Mena, Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen, Sigvart Dagsland, Ole Paus og Helene Bøksle meldt sin ankomst.

Pårørende er spesielt invitert

Ifølge NRK er AUF og deres pårørende, Røde Kors og annet helsepersonell spesielt invitert til konserten i domkirken, som starter klokken 16 på lørdag.

NTB melder også at prinsesse Astrid og representanter for ledelsen i de politiske partiene være blant gjestene under minnekonserten.

Flere artikler

  1. Vårt lille land fylles med roser - og sorg

  2. Her kan du følge minnemarkeringene

  3. Minnes 22. juli i tre kanaler

  4. Terrorofrene minnes over hele landet i kveld

  5. Slik blir Bieber-kvelden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder