PROVOSERER I HJEMLANDET: Pakistanere på en nettcafe i Karachi ser på bildene av Veena Malik som har provosert mange i hjemlandet. Foto: AP

PROVOSERER I HJEMLANDET: Pakistanere på en nettcafe i Karachi ser på bildene av Veena Malik som har provosert mange i hjemlandet. Foto: AP

Pakistansk skuespiller provoserer med toppløsbilde

(VG Nett) Veena Malik (27) lot seg avbilde avkledd med initialene til den pakistanske etteretningsorganisasjonen ISI.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Bildene av den pakistanske skuespilleren som poserer i den indiske utgaven av FHM Magazine har provosert mange i hjemlandet.

På bildet har hun tatovert inn ISI på armen, initialene til den pakistanske etteretningsorganisasjonen.

SKUESPILLER: Veena Malik Foto: AFP

Malik er ifølge nyhetsbyrået AP kontroversiell etter å ha brutt flere religiøse og nasjonale tabuer i hjemlandet. Den konservative religiøse talsmannen Maulana Abdul sier bildet er en «skam for alle muslimer».

Brudd på avtale

Hovedpersonen selv sier imidlertid at publiseringen av bildet strider mot det som var hennes avtale med FHM India, og sier hun vurderer rettslige skritt mot bladet.

Poenget med å ta med initialene ISI på armen var ifølge Malik å fleipe med indernes frykt for pakistanske spioner.

- Uansett hva som skjer i India, så tror folk ISI har noe med det å gjøre, sier hun ifølge AP. Bladets redaktør hevder på sin side at publiseringen var helt og fullt godkjent at Mailik.

BOLLYWOOD-SJEF: Nasrullah Qureshi. Foto: VG

Pakistansk-norske Nasrullah Qureshi, sjef for Bollywood-festivalen sier bildene har provosert mange i Pakistan.
- Det har ikke vært veldig populært. Regjeringen har også reagert på det. Hun oppholder seg i India nå, så det blir vanskelig for henne å komme tilbake til Pakistan nå, sier han til VG Nett.

- Når hun provoserer så direkte med å ha den tatoveringen på armen kan det skape problemer, sier Qureshi som mener hun også har flere støttespillere i hjemlandet.

Qureshi sier Malik ikke er noen stor kjendis i hjemlandet, men tror hun gjør det for å få oppmerksomhet.
- På samme måte som mange i Norge er desperat etter oppmerksomhet, gjør hun også det. Hun er en B- eller C-kjendis, så dette er et pr. stunt for å få oppmerksomhet sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder