REISER MYE: Brødrene Magnus (t.v.) og Erik Eliassen hadde i fjor 200 reisedøgn. De er blitt eksperter på å pakke kofferten i en fei. Foto: ROGER NEUMANN/ VG

Sirkus Eliassen: Vi lever på en måte i kofferten

Har 200 reisedøgn i året

Brødrene Erik (24) og Magnus Eliassen (32) fra Bodø reiste sammen i et halvt år før de bestemte seg for å danne duoen «Sirkus Eliassen».

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Nå er de klar for den norske finalen av Melodi Grand Prix og reiser mer enn noensinne:

De ser mer og mer til hverandre og mindre og mindre til hjembyen i nord.

I 2008 dro Erik (24) og Magnus Eliassen (32) fra Bodø for å oppleve verden sammen. Til sammen har de besøkt over 80 ulike land og har vært innom alle verdensdelene.

- Du kan si at vi fikk god trening i å være veldig tett på hverandre over en lengre periode. Så det forberedte oss på hverdagen vår nå, sier den yngste av brødrene, Erik Eliassen til VG.

- Blir rastløs

For i fjor hadde de to over 200 reisedøgn sammen, og de forventer at 2013 kommer til å bli et enda travlere år for dem.

- Vi har regnet ut at i gjennomsnitt er vi fire dager på tur og tre dager hjemme i Bodø hver uke, forteller Magnus, og broren tilføyer raskt:

- Vi lever på en måte i kofferten, siden vi er mer på hotellrom enn vi er hjemme.

- Hvordan trives dere med det?

- Man blir rastløs. Du lengter hele tiden til å dra hjem, men når du kommer hjem får du ikke roen og vil ut igjen. Vi er så vant med at det skjer noe hele tiden, så det er en kamp mellom følelsene, sier Magnus.

Begge forteller at all reisingen påvirker forholdene i hjembyen.

- Jeg har møtt en jente i en periode hjemme i Bodø, og med all reisingen byr det på en del utfordringer for oss, men vi prøver å gjøre det beste ut av det, sier Magnus.

- Men ingen av oss har barn eller noen vi må ta oss direkte av. Det kjipeste med at vi er så mye borte er at vi ikke får treffe vennene våre så ofte som vi skulle ønsket, sier Erik.

Erstatning

Sommeren 2011 debuterte duoen under navnet Sirkus Eliassen med singelen «Hjem til dæ». I august samme år opplevde brødrene et stort vendepunkt i karrieren.

- Vi fikk plutselig en telefon fra lederne for festivalen Døgnvill om at den amerikanske rapperen T-Pain ikke kunne komme. De lurte derfor på om vi kunne erstatte ham. Før det hadde vi kun spilt konserter på uteplasser i Bodø for rundt 200 personer - og nå skulle vi altså spille for 12000, sier Erik.

- Det var helt fantastisk. Uka etter var vi på Topp 20-listen, så du kan si at her eventyret vårt startet, sier Magnus.

Forrige helg gikk brødrene videre fra den siste delfinalen i Larvik, og skal på lørdag delta i Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum med låten «I Love You Te Quiero».

SIRKUS I SPEKTRUM: Brødrene Magnus og Erik Eliassen er klare for MGP-finalen etter at de gikk videre fra den siste delfinalen i Larvik sammen med Adelen Rusillo Steen og Gaute Ormåsen. Foto: ALF ØYSTEIN STØTVIG/VG

Griper sjansen

- Vi gleder oss sykt mye til å spille i Spektrum, men kan vel si at selve konkurransen kom litt overraskende på oss. Vi har jo tenkt lenge at Melodi Grand Prix er en kul ting å oppleve en eller annen gang i livet, men kanskje ikke så tidlig som dette, sier Erik.

- Men nå fikk vi muligheten, så vi måtte bare gripe sjansen. Vi kunne jo ha ventet til karrieren vår var på vei nedover før vi deltok i MGP. Men så er det er jo ikke sikkert vi rekker å komme oss så langt i tilfelle en av oss blir syk, sier Magnus.

Bookmakerne har listet Margaret Berger, Adelen og Sirkus Eliassen som deltagerne med størst sjanse til å vinne finalen.

- Nå satser vi på å vinne, eller i det minste slå Datarock. Men uansett hvordan det går på lørdag, skal vi i alle fall vinne etterfesten, sier Erik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder