HOVEDROLLE: Lisa Teige spiller hovedrollen i den norske filmen «Battle».
HOVEDROLLE: Lisa Teige spiller hovedrollen i den norske filmen «Battle». Foto: Frode Hansen/VG

«Skam»-skuespiller Lisa Teige (20) landet hovedrolle i spillefilm

RAMPELYS

Den norske filmen «Battle» kommer på kino 28. september. Lisa Teige, kjent fra «Skam», spiller hovedrollen som Amalie.

Publisert: Oppdatert: 07.02.18 13:41

Bergensjenta har hatt flere roller etter at hun slo gjennom som Eva i «Skam». I 2016 spilte hun psykosepasient i kortfilmen «Forestillingen». I fjor fikk hun en rolle i den danske TV-serien «Håbet».

Nå blir hun den første «Skam»-skuespilleren som spiller hovedrollen i en kinofilm.

Teige spiller Amalie i filmen «Battle», som er basert på Maja Lundes bok med samme navn. Rollefiguren er beskrevet som jenta som har alt – kjæreste, utseende, penger og dansetalent. Så går faren hennes konkurs, og hun må flytte fra vestkanten til østkanten i Oslo.

Amalie møter streetdanseren Mikael, og hun blir introdusert for dansebattle-miljøet.

Det er nå ett år siden «Skam» hadde sin siste episode, og skuespillerne har gått videre til andre ting. Etter «Skam» bar det rett på settet til «Battle», som startet innspillingen i fjor sommer.

– Det har vært litt rart. Det er litt tomt på en måte, vi er vant til å se hverandre hver uke. Jeg savner skuespillerne og crewet, forteller hun til NRK P3morgen om livet etter «Skam».

Teige tar nå en bachelor i dans på Kunsthøgskolen i Oslo. Danseretningen hun har valgt er mest samtidsdans, jazz og moderne, og til P3 forteller hun at hiphop var nytt for henne.

– Det var egentlig skikkelig kult. Jeg ble veldig glad da jeg fikk rollen. Jeg tenkte «shit, nå skal jeg lære meg hiphop», sier hun.

Det er fortsatt en stund til premiere, og Teige forteller at hun er spent på hvordan filmen blir.

– Det føles veldig stort egentlig. Nå føles det koselig å være på sett. Jeg tror jeg kommer til å synes det er rart når jeg ser en plakat av meg selv, sier hun til statskanalen.

Her kan du lese mer om