UTE: Det var Kamilla Wigestrand som måtte forlate Idol i kveld.

Kamilla Wigestrand er ute av Idol: - nervene er irriterende

Dommerne velger å ikke redde henne.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var en takknemlig Wigstrand som VG snakker med på telefon etter sendingen.

– Det går faktisk veldig bra. Jeg er takknemlig for å ha fått vært med på dette eventyret så lenge og unner de som er igjen plass videre i konkurransen.

Er det noe du kunne gjort annerledes under kveldens forestilling?

Nei, jeg har gjort deg jeg har følt er riktig i forbindelse med hver opptreden. Klart nervene er irriterende innimellom, men sånn er det.

Hva er det første du skal gjøre nå som du er ute?

– Aller først skal jeg sove, lenge. Deretter skal jeg skrive masse låter og drive med det jeg elsker aller mest, som er musikk.

VGs anmelder Marius Asp, var ikke overrasket over resultatet, selv om han mente Wigestrand ikke var kveldens dårligste opptredener.

– Kamilla er ikke en sterk nok vokalist til å hevde seg i dette selskapet. Sånn sett var det helt greit at hun fikk billetten hjem. Hun var ikke dårligst i kveld, men man må nok se på den samlede innsatsen for å vurdere hvem som fortjener å bli igjen. Man skal være forsiktig med å spå, men jeg tror finalen vil stå mellom gutter – muligens en cocky bergenser mot en følsom trønder, sa han.

Ikveld var det filmmusikk som sto på menyen når finalistene inntok scenen. Finalistene sang låter fra kjente og kjære filmer, blant annet fra James Bond og julefilmen Love Actually, som programleder Katarina Flatland fra scenen innrømmet er hennes favorittfilm.

Dommer og artistmanager Silje Larsen Borgan kan på sin side ikke svare på hvilken film hun liker aller best.

– Å velge favorittfilm er som å velge favorittlåt, det går bare ikke. Jeg er ikke sånn «fan» av filmer med rustninger og drager og sånt, men ellers er jeg med på det meste, sier hun under sendingen.

IMPONERTE: Førstemann ut i kveldens utgave av Idol var Øystein H. Hegvik (18) som fikk rungende applaus og ros av Idol-dommerne for sin fremførelse av sangen «Writing's On The Wall « fra James Bond-filmen «Spectre». Foto: MATTIS SANDBLAD

Det er VGs anmelder Marius Asp som vurderer alle opptredenen låt for låt – se anmeldelsene nederst i saken, og gi ditt eget terningkast på deltagerne.

Først ut var Øystein Hegvik (18) fra Brekstad som sang Sam Smiths hit « Writing's On The Wall» fra James Bond-filmen «Spektre».

Tilbakemeldingen fra dommeren etter opptreden var mildt sagt positive.

– Det er sånne følelser når du synger som minner meg på hvorfor jeg har viet livet mitt til musikkbransjen. Stemmen din har internasjonalt potensiale, sa Larsen Borgan.

Anders Mowatt Haugland, som var nummer to ut i dag med låten «Earned it» av The Weekend, innrømmer at tiden etter forrige opptreden, der han havnet blant de tre dårligste, var tøff.

– Jeg var i kjelleren forrige helg og snakket med psykolog. Jeg har jobbet steinhardt for å gjøre opptreden i dag så godt som mulig.

Og det kan virke som om arbeidet har høstet frukter. Dommerne var iallfall fornøyde.

– Dette var veldig bra jobbet, sa Larsen Borgan.

TRE MUSKETERER: Det var Kamilla Wigestrand, Anders Mowatt Haugland og Vilde Skogen som risikerte å gå ut under fredagens sending. Det var tislutt Wigestrand som trakk det korteste strået og måtte forlate Idol.

Tredjemann ut var Kamilla Wigestrand med Joni Mitchells klassiker «Both sides now» fra filmen «Love Actually». Men dagens opptreden var ikke Wigestrands beste, ifølge dommerne.

– At du er én av sju sier alt om talentet ditt. Måten du klarer å bruke din egne følelser til å få publikum til å føle, er helt unik. Men i dag er det ikke helt optimalt, sa Gunnar Greve.

Det samme mente VGs egen anmelder, Marius Asp, som ga låten terningkast tre.

– En kunst

Nestemann var Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark som valgte den kontroversielle artisten R.Kellys «I believe I can fly».

– Wow. Det gikk rykter at du gikk for å lage din egen versjon og da tenkte jeg, hvordan skal dette gå? Det var helt fantastisk. Jeg er sikker på at begge søstrene mine sitter hjemme og gråter. Du er artist, sa Larsen Borgan.

Gunnar Greve kalte på sin side Sienes for «stjerne» da han ga sin bedømmelse.

– Takk for at du ga janteloven et godt ballespark. Dette er grunnen til at jeg jobber med musikk. Dette var en sinnssyk opptreden. Du er en stjerne, sa han.

Femtemann ut var Casper Kuhlmann Kristensen, som i denne anledning hadde valgt låten Rewrite The Stars fra filmen «The Gretest Showman».

Dommerne var nok en gang rosende:

- Jeg blir imponert når man synger og danser samtidig. Det er en kunst det du gjør der. Du har en solid stemme. Du er den store lillebroren vår som leverer hver gang, sa Larsen Borgan.

VGs anmelder var derimot ikke like imponert, og kalte sangstemmen hans for både «kraftløs» og «falsk» under dagens opptreden.

KJEMPER: Disse syv kjempet om å komme videre i årets Idol-utgave fredag. F.V.: Casper Kuhlmann Kristensen (16), Kristian Raanes (22), Kamilla Wigestrand (21), Carlisle Sienes (21), Øystein Herkedal Hegvik (18), Vilde Skogen (20) og Anders Mowatt Haugland (23) Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

Nest siste opptreden var det Kristian Raanes (22) som sto for. Gunnar Greve mente opptreden var feilfritt, men at han er nødt til å begynne å gå mer ut av komfortsonen.

– Jeg er enig med Greve. Jeg vet det er skummelt, men du vil få så sykt mye igjen for det, sa Tshawe Baqwa.

Sist ut var Vilde Skogen. Sangvalget i dag hadde falt på «Everybody Knows» fra filmen «Justice Leauge». Dommerne mente Skogen surfet videre på den gode opptreden hun hadde hatt sist fredag der «artisten Vilde kom frem».

– Du balanserer en sårhet og en slem «attitude» som er utrolig fint å bevitne. Dette er en artist i full utfoldelse, sa Larsen Borgan.

På spørsmål om hvem som hadde kveldens beste opptreden, svarte Larsen Borgan at det var Øystein Hegvik og Anders Mowatt Haugland. Gunnar Greve, mente på sin side at Vilde var den flinkeste i kveld.

De tre som fikk færrest stemmer under fredagens sending i tillegg til Kamilla Wigestrand, ble tilslutt Anders Mowatt Haugland og Vilde Skogen.

les også

Elton John er fan av Sigrid Raabe

TÅREVÅT: Zino Mohammad kunne ikke la vær å ta til tårene da hun fikk sjokk-beskjeden om at hun røk ut av Idol forrige fredag. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

Forrige uke var det Drammens-jenta Zino Mohammad (21) som måtte forlate programmet til dommernes og VGs egen anmelders skuffelse.

– Det er helt hårreisende, sa blant annet Idol-dommer Gunnar Greve, om utfallet.

Under ser du terningkastene fra VGs anmelder og fra leserne:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder