INNRØMMER NOE: Yahya Hassan nekter for det mest alvorlige tiltalepunktet Foto: Roger Neumann VG

Dansk dikter nekter for å ha skutt 17-åring

Dikteren Yahya Hassan nektet for å ha skutt en 17-åring i foten med overlegg, men innrømmet en rekke mindre lovbrudd.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den danske 21-åringen ble konfrontert med 35 tiltalepunkter da rettssaken mot han startet i Aarhus mandag.

Ett av dem omhandler tyveri av øl, og flere av de andre punktene er heller ikke veldig alvorlige. Hassan erklærte seg skyldig på de fleste punktene.

Bakgrunn: Yaya Hassan siktet for skyting

Han nektet imidlertid straffskyld for det mest alvorlige tiltalepunktet, ifølge forsvareren hans. Påtalemyndigheten mener han med overlegg skjøt en 17 år gammel gutt i foten på kloss hold i mars i år, noe Hassan avviser.

I 2015 ble han frikjent i en voldssak fra 2014. Han ble først dømt til betinget fengsel for å ha slått en mann i ansiktet, men anket dommen.

Kontroversiell diktsamling

Dansk-palestineren fikk stor oppmerksomhet da han ga ut sin første diktsamling i 2013. Diktene handler om hvordan det er å være ung innvandrer i en getto, om vold, foreldrehykleri og om hvordan forrige generasjons innvandrere sviktet sine barn.

Det gjorde at dansk politi fryktet århundrets opptøyer.

Samlingen er solgt i over 100.000 eksemplarer, og opplaget er det største for en diktsamling skrevet av en dansk debutant noensinne.

Dikteren selv har opplevd å bli overfalt av en gruppe menn i den palestinske byen Ramallah. Han har opplevd å få drapstrusler, og har blitt angrepet i København. I tillegg gikk han med skuddsikkervest, og hadde full politibeskyttelse døgnet rundt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder