TOPPBLOGGER: Sophie Elise Isachsen (21) står i stormen rett som det er. Foto: HELGE MIKALSEN/ VG

Sophie Elise varslet foreldre om unggutters trakassering på Facebook

Sophie Elise Isachsen (21) har sett seg lei av å få sjikanerende meldinger og har nå tatt affære.

Artikkelen er over fire år gammel

At toppbloggeren fra Harstad får en haug med uønsket respons i sosiale medier, er ingen hemmelighet. Det har hun snakket om gjentatte ganger, blant annet i «Haterne» på TV 2. Men påskeaften rant det over for 21-åringen. I et ferskt blogginnlegg forteller hun at hun nå har gått til et uvanlig skritt.

Sophie Elise bestemte seg nemlig for å kontakte foreldrene til de aller yngste hetserne og varsle dem om hva deres unge håpefulle sysler med.

I flere timer lørdag har Sophie Elise, nylig kåret til «Årets Blogger» og utpekt til Norges mektigste mediekvinne, sittet og sporet opp uvitende mødre og fedre og sendt dem «påskehilsener» de garantert ikke var forberedt på.

Sophie Elise poengterer i blogginnlegget at det er lite hun kan gjøre for å oppdra de over 18 år som finner glede i å slenge ufine kommentarer.

«MEN, om du er 12, 13, 14 eller kanskje til og med 15 år, og finner en slags pervers glede i å være slem mot andre på internett, hvem er det en sak for da? Foreldrene dine. Og de vet garantert ingenting», skriver hun og legger ved et eksempel på en Facebook-melding hun har sendt:

I en uttalelse til VG via sin manager Marthe Schei, sier Sophie Elise:

– Det er et problem at vi tror det er forskjell på mobbing på nett og i det virkelige liv. Når de grove og stygge ordene som brukes, kommer fra barn ned i åtte-niårsalderen, ble det viktig for meg å si fra til dem som jeg mener må ta tak og bevisstgjøre – foreldrene.

KLAR TALE:Sophie Elise er kjent for å si hva hun mener. Foto: Klaudia Lech VG

21-åringen forteller at responsen fra foreldrene ikke har latt vente på seg.

– Det har vært voldsomt med tilbakemeldinger. De fleste har takket og sagt de skal ta en alvorsprat rundt middagsbordet. Flere har også på eget initiativ tatt kontakt og sagt at de innser at de må følge bedre med, at dette er en form for mobbing de ikke har tenkt så nøye over, forklarer toppbloggeren.

Mens de aller fleste har tatt varslingen på alvor og lover oppvask, er det likevel enkelte som reagerer negativt på at Sophie Elise tar kontakt.

«For å si det sånn, foreldrene blir ikke glade. Noen blir sure på meg», skriver hun på bloggen.

Ærlig: Viser hvordan kroppen egentlig ser ut

Kommentar: Det får være grenser for makt

Ikke alene

Også Anna Rasmussen (19), i skrivende stund Norges mest leste blogger, forteller i dag om hvordan hun opplever å bli kontinuerlig mobbet over nettet.

«Jeg ønsker at hele landet skal se hvem som har turt å ta sin frihet til å sende meg ikke bare ett, men flere brev i posten med ren hat. Det er forferdelig, og jeg vil like å påstå at dette er noe verken jeg eller NOEN andre fortjener å oppleve! Jeg håper at en dag i fremtiden, vil mobberne bli konfrontert, for alt de finner på å gjøre, og ikke bare det verste», skriver den vordende trebarnsmoren på bloggen Mammatilmichelle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder