FOTOGRAF: Kyrre Lien på jobb i Øst-Ukraina. Foto: Per Christian Selmer-Anderssen

VG-frilanser på prestisjeliste

VG-frilanser Kyrre Lien er to av fire nordmenn som har fått plass på magasinet Forbes' liste over nyskapende, unge, europeiske entreprenører.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sammen med gründer Martin McGloin og Mondos kjøkkensjef Christian Pettersen, og Kyrre Gørvell-Dahl, bedre kjent som Kygo - er Lien å finne på hver sin «30 under 30» liste fra det anerkjente forretningsmagasinet, skriver Aftenposten.

VG-FRILANSER: Fotograf Kyrre Lien. Foto: Odin Jæger VG

– Jeg fikk vite for en stund siden at jeg var blitt nominert til finalerunden av juryeringen, men at jeg havnet på lista kom som en stor overraskelse i går, sier Kyrre Lien til VG grytidlig tirsdag morgen.

Han har blant annet rapportert fra konfliker i Øst-Ukraina, Gaza og Myanmar, og Forbes påpeker Liens bruk av innovativ fototeknikk, som video med 360 graders vinkel.

– Jeg tror at det betyr at jeg som fotograf får litt mer pondus i møte med internasjonale medieorganisasjoner, og ikke minst at en får anerkjennelse for det arbeidet en gjør. Det vil nok gjøre at en kan forme arbeidshverdagen i enda større grad enn jeg gjør i dag, og gjøre flere av de historiene jeg brenner for, sier Lien.

Les også: Kygo med låt i ny storfilm

For Europa lager Forbes ti lister i ulike kategorier, slik at til sammen 300 unge entreprenører blir løftet fram.

Vant årets bilde i 2015: Sterk uenighet

OGSÅ PÅ LISTA: Kyrre Gørvell-Dahl, bedre kjent som Kygo. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

I fjor vant Lien prisen for «årets nyhetsvideo» med VGTV-dokumentar om kreftsyke Alkeo. Han er også mannen bak prosjektet «Nettkrigerne», hvor han blant annet møtte den nå dømte frisøren Merete Hodne.

–  Det er mye journalistikk som lages i dag, både i Norge og internasjonalt, som er for gammeldags og overfladisk til å nå igjennom i dagens mediebilde. Det er så mye informasjon som skal ut. Jeg tror det er viktig å prøve ut nye fortellerteknikker, for eksempel større interaktive reportasjer som engasjerer lesere, sier Lien til NTB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder