Prinsessen tilbake på hesteryggen

Her er prinsesse Märtha Louise tilbake på hesteryggen – 16 år etter at hun la vekk ridestøvlene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Comebacket skjedde på 25-årsjubileet til Oslo Horse Show, hvor hun møtte noen av verdens beste sprangryttere i duell, sammen med tre andre tidligere sprangryttere.

– Det er litt skummelt, men med fullsatt sal og stemning, så er dette en kjempeflott opplevelse, sa prinsesse Märtha Louise til publikum før første runde, ifølge VGs fotograf på stedet.

Endte på annenplass

Prinsessen låner hesten Chacez, i forbindelse med gjesteopptredenen. Hun møtte hesten først på torsdag og hadde trent veldig få ganger før hun deltok på Oslo Horse Show.

På tribunen satt blant annet kronprinsparet. Også kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby og hans venninne Linn Helena Nilsen var til stede under showet. Prinsessen gledet seg over at familien var på tribunen og heiet henne frem.

– Det var helt fantastisk, sier hun.

Prinsesse Märtha Louise konkurrerte sammen med tre andre norske toppryttere som startet Oslo Horse Show for 25 år siden. De møtte fire av dagens toppryttere til duell. Prinsessen ble nummer to, mens nederlandske Maikel Van der Vleuten vant duellen.

Kjøpte ponni

Fra hun var åtte år var det stort sett hest og ridekonkurranser som opptok prinsesse Märtha Louises fritid. Gjennom hele 90-tallet ble det norske folk vant til å se bilder av henne med hest, i hvite ridebukser på stevneplasser – høyt flygende over hindre. Men i 2000 var idrettskarrieren over.

– Jeg hadde bestemt meg for at etter å ha trasket mye i gjørme, vært mye kald og vært på utrolig mange stevner, at jeg ikke skulle tilbake til hest. Men så har vi en stall ved siden av oss og barna ble plutselig interessert, så kjøpte vi en ponni til dem. Og nå har vi tre, sa prinsessen på pressekonferansen tidligere denne uken.

Videre fortalte Märtha Louise om at hun kjente et sug da hun begynte å være med barna i stallen igjen, og at hun har savnet det.

– Men jeg har ingen planer om å begynne med hest aktivt igjen. I hvert fall ikke foreløpig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder