ALLTID GLAD: Ronny Brede Aase klarer å holde humøret oppe når han er på radio klokken 6 på morgenen, selv om han egentlig har fått altfor lite søvn, sier han til Dagbladet Fredag. Foto: Marius Knudsen / VG

P3-Ronny er blind på ett øye

- Greit at folk tuller med det

Radiovert Ronny Brede Aase (25) synes det virker som om historien om øyesykdommen er det eneste folk vil vite om han.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er i Dagbladet Fredag at «P3Morgen»-programlederen fra Førde snakker om sitt høyre øye - som han er blind på.

I intervjuet forteller Ronny at han har registrert at folk gjerne googler navnet hans sammen med «øyesykdom».

- Det er artig at det ser ut til å være det eneste folk vil vite om meg, for det er ingen som spør meg direkte. Men saken er rett og slett grå stær, forklarer programlederen som gikk gjennom en mislykket øyeoperasjon som gjorde han blind på ett øye. På det andre ser han svært dårlig.

- Jeg liker å tenke at det er en fordel når jeg er på pub. Jeg kan ikke se dobbelt, he he. Ellers legger jeg ikke vekt på dette. Det er ikke relevant, fortsetter Ronny.

MAKKERE: Ronny og Live Nelvik har lenge vært faste morgenverter på P3. Nå går snart Live ut i mammapermisjon. Foto: Eivind Griffith Brænde / VG

Men den kjente radiostemmen har ikke noe imot at folk spøker med øyet, forteller han Dagbladet Fredag. Blant annet har han blitt sammenlignet med en enøyd Ivo Caprino-dukke.

- Jeg tenkte at det var litt gøy observert. Hva kan jeg gjøre? Jeg er en offentlig person som ser jævla snål ut, sier Ronny.

Han trenger i alle fall ikke bedre syn for å lede «P3Morgen». som sendes alle hverdager. Ronny leder prgrammet sammen med Live Nelvik, og i 2011 ble de to kåret til «Årets radionavn».

Snart må imidlertid Ronny klare seg uten radiomakker Live, som snart skal ha barn med Tore Sagen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder