STOLTE: Besteforeldrene kong Carl Gustaf og dronning Silvia har truffet sitt barnebarn for første gang. Her er det første bildet av Victoria, Daniel og babyen sammen. Foto: Aftonbladet / Kungehuset.se

Her er Sveriges nyfødte prinsesse

(VG Nett) Prins Daniel (38) og kronprinsesse Victoria (34) har vist et glimt av sin nyfødte tronarving.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Tidlig torsdag morgen ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre for første gang. Kronprinsessen fødte en liten prinsesse på «Karolinska» nord for Stockholm og en stolt pappa fortalte pressen om det hele.

- Vi har fått en veldig søt prinsesse. Når jeg gikk fra rommet lå hun på brystet til moren og så ut til å ha det veldig koselig. Det var vanskelig å rive seg løs, sa prins Daniel.

BABY VICTORIA: Dronning Silvia viser stolt fram sin lille Victoria i 1977. 34 år etter har kronprinsessen selv blitt mor til en jente. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Nå har det kommet et bildet av den lille tronarvingen. Bildet er lagt ut på Facebook av det svenske kongehuset. Samtidig har Victoria sagt at morfar selv, Kong Carl Gustaf, skal ta de første bildene, så mest sannsynlig vil det komme flere bilder allerede i dag.

Bildet som foreløpig er lagt ut viser de nybakte foreldrene med babyen mellom seg.

Kongen og dronning Silvia var ikke tilstede under fødselen og morgenen etter, men har nå kommet på besøk til Haga slott for å hilse på barnebarnet.Victoria og Daniel forlot sykehuset for få timer siden.

Fikk du også barn i dag?Send bilde her!

HVEM LIGNER HUN PÅ? Kronprinsesse Victoria, prins Daniel eller kanskje begge? Foto: Scanpix

Legen på sykehuset, Lennart Nordström, fortalte at fødselen gikk som normalt. Dessuten var det Daniel selv som klipte navlestrengen.

- Paret stråler av lykke. Daniel var veldig støttende hele veien og de samarbeidet godt, sa Nordström til Aftonbladets live-sending.

BILDESPESIAL: Se bildene fra sykehuset her

Det er kong Carl Gustaf som skal kunngjøre den nyfødtes navn og tittel i morgen og kronprinsesseparet skal allerede ha bestemt seg for et navn.

PROTOKOLL: Send din graulasjon her!

Prinsessen blir troarving og skal vokse opp på Haga slott, hvor morfaren også vokste opp. Hun kan også få leke i samme lekestue som kong Carl Gustaf gjorde i sin barndom.

I morgen vil det mest sannsynlig holdes en gudstjeneste i Slottskyrkan. Inviterte er familie, representanter fra det offisielle Sverige og hoffspersonalet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder