KJENDISFRUE: Maria Montazami, kjent fra TV3-serien «Svenske Hollywoodfruer», tok dødstrusselen med ro før premieren på svenske «Skal vi danse». Her fra starten av den femte sesongen av serien. Foto: Arkivfoto: THOMAS ENGSTRÖM IGHANIAN / TV3

Svensk Hollywood-frue fikk dødstrussel

(VG Nett) Maria Montazami (47), deltager i svenske «Skal vi danse?», og TV4 var i krisemøte før sendingen.

Audun Beyer-Olsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Bare timer før direktesendingen av danseshowet gikk av stabelen lørdag, satt Montazami og svenske TV i møter om trusselbildet.

47-åringen er i Norge er best kjent fra TV3-serien «Svenske Hollywoodfruer».

Før sesongpremieren på «Let's dance», som programmet heter i Sverige, kommenterte en bruker på bildetjenesten Instagram ett bilde av Montazami med ordene «Jeg skal finne deg og drepe deg», skriver svenske Aftonbladet.

- Det er ubehagelig hvordan noen mennesker uttrykker seg om andre, men jeg tar ikke nær meg av slike kommentarer selv om det står så ekle ting, sier Montazami til Aftonbladet.

BAKGRUNN: Maria Montazami: - Elsker å være på TV

Ble kalt «iransk hore»

Bildet hadde hun og dansepartneren Kristjan Lootus publisert tidligere denne uken.

I tillegg til denne kommentaren, hadde brukeren skrevet andre hatske og rasistiske kommentarer, som ble fjernet, melder avisen.

De skriver at Montazami (ektemannen kommer opprinnelig fra Iran) blant annet blir kalt for «iransk hore» i innleggene.

- Jeg tror ikke det er rettet mot meg. Det er en person som har skrevet stygge ting til flere enn bare meg. Jeg er ikke urolig, sier hun i intervjuet.

LES OGSÅ: Slik forbereder Montazami bikinisesongen

- Har sikkerhetsopplegg

TV4 sier at de har løpende sikkerhetsvurderinger rundt fjernsynsproduksjonen.

- Jeg pratet personlig med Maria om dette. Vi har alltid et sikkerhetsopplegg rundt våre produksjoner, men hvordan det ser ut vil jeg ikke kommentere eksternt, sier Malin Knave, produsent for «Let's Dance» til Aftonbladet.

Tidligere har det vært kjent at Montazami får nærmere én million kroner for å være med på TV-showet. I tillegg betaler TV4 flyturene for Hollywood-fruen mens hun pendler mellom Los Angeles og Stockholm..

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder