SLUTTER: Else Kåss Furuseth tror ikke «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen lider noen nød av at hun gir seg. Foto: NILS BJÅLAND

SLUTTER: Else Kåss Furuseth tror ikke «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen lider noen nød av at hun gir seg. Foto: NILS BJÅLAND

Else Kåss slutter i «Torsdag kveld fra Nydalen»

Stjernekomiker Else Kåss Furuseth (33) har ikke dårlig samvittighet over å forlate «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen for å bli «Norges nye Oprah».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Man må prøve nye ting. Jeg tror ikke de kommer til å lide noen nød av at jeg forsvinner, men jeg vet ikke om jeg gidder og se på nå som jeg ikke er med lenger, ler den kommende talkshowdronningen, som i høst er tilbake på skjermen.

- I NRK blir man straffet for å kle seg naken. I TV 2 får man sitt eget talkshow, sier hun og ler høyt.

Ingen Fredrik Skavlan

Skal vi tro komikeren, blir det også mye latter i programmet.

- Jeg skal ikke prøve å være Fredrik Skavlan. Dette vil bli et talkshow i fri flyt-kategorien med humor i høysetet, understreker hun.

Komikeren har også drømmeintervjuobjektene klare.

- Jeg har litt hårete mål, så jeg ser for meg: Ozzy Osbourne, Usain Bolt og Erna Solberg. Jeg vil fungere litt sånn som Oprah Winfrey og la praten gå på samme måte som på en fest du drømmer om å være på, sier komikeren, som også vil prøve å leve opp til den amerikanske talkshowdronningen.

- Det skal ikke bare være «løs-i-snippen-TV». Jeg er ikke akkurat i mot å være litt personlig, sier hun.

Kåss Furuseth startet karrieren i NRK P3. Siden har hun vært innom «Manshow» og «Blymandag» før hun i 2009 ble fast programleder i «TKFN».

Hun tror imidlertid at det er tilfeldigheter som har gjort at hun har havnet der hun er nå - ikke nødvendigvis talent.

- Jeg har som Westerdals-student lært at man må si ja til absolutt alt. Mye handler om flaks og tilfeldigheter, så jeg kunne fort ha jobbet på husfliden, sier hun beskjedent.

Fra 2011-2013 spilte hun sin egen forestilling, «Kondolerer», som ble til etter moren og brorens selvmord. For dette ble hun nominert til totalt fire priser under Komiprisen 2012. Hun forteller at hun fremdeles opplever et stort savn.

- Man glemmer jo aldri familien sin. Jeg håper at de ville vært stolt av både forestillingen i Nationaltheatret og dette jeg skal i gang med nå, sier Kåss Furuseth, som mye takket være forestillingen, ble tildelt Wenche Foss' ærespris i fjor.

SPLITTER NAKEN: Else Kåss Furuseth trekker fram Rihanna-sketsjen og nakenstuntet under «Morten Ramm fyller Spektrum»-showet blant de største høydepunktene i hennes karriere. Foto: JAN PETTER LYNAU


I 2011 gjorde komikeren og hennes kvinnelige kjæreste det slutt etter to år. Komikeren stresser imidlertid ikke med å finne seg en ny partner.

Sier ja til nesten alt

- Man kan ikke bestille seg en kjæreste, eller man kan jo det, men det er ikke sosialt akseptert her til lands og kan fort bli ganske dyrt. Men er klar for kjæreste. Er blitt 33 år så på den fronten sier jeg også ja til nesten alt nå, sier komikeren, som gjennom medier og sine egne show har vært åpen om sin biseksuelle legning.

Kåss Furuseth er imidlertid også klar over at hun er også kjent som «hu dama som showet kliss naken på scena i Oslo Spektrum».

- Jeg er ikke hemmelig nudist eller ekshibisjonist. Jeg får ikke noe seksuelt ut av å være naken foran folk, det er det publikum som får. Neida, men det var en «ut-av-deg-selv-opplevelse», sier Kåss Furuseth, som kan garantere mindre hud i det kommende talkshowet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder