Caroline Berg Eriksen takker for hjertevarme i nytt blogginnlegg

Sosiale medier-ekspert: - Folk tilgir raskt

I STORMEN: Caroline Berg Eriksen (27) har måttet tåle massivt trykk fra egne blogglesere de siste dagene. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto:Frode Hansen,VG

«Fotballfrue»-sponsor om avsløringene: - Leit

Samarbeidspartnere til omstridte «Fotballfrue» forsvarer ikke bloggjukset, men har fortsatt tillit til Caroline Berg Eriksen (27).

 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Marie Moen Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

Eksterne lenker

Caroline Berg Eriksen -Caroline Berg Eriksen (@carolinebergeriksenno) • Instagram photos and videosFacebook - Log In or Sign Up

Nettbutikken Getinspired.no, som selger treningsklær, er en av Berg Eriksens samarbeidspartnere. Daglig leder Sindre Landevaag opplyser til VG at det som har skjedd, ikke vil få konsekvenser for selskapets videre samarbeid med Berg Eriksen.

Han setter pris på Berg Eriksens blogginnlegg mandag, hvor hun utdyper sine tanker og følelser rundt avsløringene om at ektemannen, fotballspiller Lars-Kristian Eriksen, har kommentert under falske navn på bloggen hennes.

– Det er leit med de avsløringene som har kommet fram. Men vi synes hun har redegjort tydelig for situasjonen på bloggen sin og håper folk vil lese hennes versjon og ikke bare utdragene som pressen gjengir, sier Landevaag til VG.

GIFT: Lars-Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen på en TV 2-fest i fjor høst. Foto:Frode Hansen,VG

- Stolte

– Berg Eriksen er en av Norges mest profesjonelle bloggere, og vi synes hun fremstiller Getinspired på en meget god måte. Det har hun alltid gjort. Vi når ut til mange treningsglade jenter gjennom bloggen. Vi er stolte over samarbeidet med henne og vil fortsette med det, sier Landevaag.

Evalurerer grundig

Reisebyrået Ving har sponset flere av reisene Caroline Berg Eriksen har blogget om de siste årene.

– Vi har samarbeid med mange bloggere, og synes det er en fin måte å vise frem et reisemål til nye målgrupper på, opplyser PR-ansvarlig i Ving, Sophie Frisholm Damsund, til VG.

Damsund forklarer at det er viktig for dem å velge gode og seriøse samarbeidspartnere.

– Vi har derfor en grundig evaluering av hvem vi inngår samarbeid med, slik at Ving fremstilles på en seriøs måte, forklarer hun.

Men det som har kommet frem om bloggen til Berg Eriksen de siste dagene, utelukker ikke fremtidig samarbeid mellom reiseselskapet og toppbloggeren.

– Vi har samarbeidet med Caroline på flere turer over flere år, og er godt fornøyd med de samarbeidene vi har gjort til nå. Vi har ingen årsavtale med Caroline, men evaluerer og planlegger bloggreiser fra gang til gang. Caroline Berg Eriksen vil evalueres på lik linje som andre, dersom det skulle bli aktuelt med videre samarbeid i fremtiden.

NORGES MEST LESTE: Caroline, her på Oslo Fashion Week, har opp mot 100.000 faste lesere på bloggen. Foto:Espen Braata,VG

- Heksejakt

Møbelfirmaet TM Design er hyppig omtalt i Berg Eriksens blogg. Svært mange av møblene i hjemmet er nettopp fra selskapet, selv om de ikke er samarbeidspartnere. Daglig leder og eier Veronica Rambø er imidlertid bevisst på at «Fotballfrue» har blitt et slags ansikt utad for hennes bedrift og at mange assosierer de to med hverandre.

– Men Berg Eriksen sponses ikke av TM Design. Hun betaler for alle møblene. Om jeg velger å gi mine kunder rabatt, er opp til meg, forteller Rambø – som har fulgt med på de de siste dagers omtale av bloggen.

– Jeg må være helt ærlig og si at jeg har veldig vondt av dem. Jeg forsvarer ikke på noen måte handlingen, men jeg forstår at det har blitt som det har blitt. Det som er så trist, er at man blir presset så hardt at man faller i fellen og blir like dum som dem man ønsker å ta igjen med. Men det vi ser nå, er rene heksejakten, mener Rambø.

– Hadde vi vært en stor sponsor, så hadde jeg tenkt at alle kan gjøre feil, og vi hadde ikke avsluttet samarbeidet med henne av den grunn, sier møbelsjefen.

Norske toppbloggere slår ring om «Fotballfrue»

Storm på nettet

Gjennom hele helgen har det kokt i sosiale medier og ulike nettforum etter at en rekke blogglesere mente å kunne avsløre juks på bloggen til Berg Eriksen – også kjent som «Fotballfrue».

Sent søndag kveld bekreftet Lars-Kristian Eriksen (31) i en e-post til VG at han hadde kommentert både på konas blogg og sin egen under falske navn. Innrømmelsen kom etter at han hadde blitt forelagt informasjon om at en av VGs IT-eksperter hadde undersøkt saken og funnet ut at spekulasjonene på nettet medførte riktighet.

«Siden 2009 har det til tider stormet fælt på bloggen til Caroline. Det er flaut å innrømme, men nett-trollene har til tider greid å komme under huden på meg. Konsekvensen har ironisk nok vært at jeg ved anledninger har senket meg ned på deres nivå. Og i svake øyeblikk har jeg svart i kommentarfeltet på Carolines og min egen blogg under andre navn. Det har vært motivert av et behov for å forsvare familien min, og utløst av en dårlig impulskontroll»,skrev Eriksen i eposten og la til at han var flau og lei seg.

Les hele innrømmelsen her

SLITER: Caroline Berg Eriksen. Her under INTERVJUET på VGTV før jul. FOTO: MATHIAS JØRGENSEN/VG Foto:Mathias Jørgensen,VG

Spiser og sover ikke

Mandag publiserte Berg Eriksen selv et langt innlegg på bloggen, hvor hun informerte leserne om hvor tungt hun har det i kjølvannet av de siste dagers hendelser.

«Jeg er så utrolig lei meg. Jeg sover ikke og spiser ikke, jeg har ikke lyst til å gjøre noe som helst, jeg har mistet lysten på alt og det eneste som holder meg gående er familien min, vennene mine og dere der ute som jeg er så glad i», skriver 27-åringen.

Hun uttrykker også fortvilelse og sinne. Selv om Caroline Berg Eriksen presiserer at hun har en svært god tone med flertallet av sine lesere, så føler hun seg hetset, mobbet og iblant truet av andre. Hun betror også at hun er redd for å være alene i sitt eget hjem i Siljan.

Les hele «Fotballfrues» innlegg på hennes egen blogg

Ekspert: - Folk tilgir raskt

Kommunikasjonsrådgiver og ekspert på sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, tror at mange av Berg Eriksens trofaste lesere allerede har tilgitt henne.

- Folk har generelt sett en tendens til å tilgi ganske så raskt. Tiden leger alle sår, som det så pent heter, og særlig i dagens hyperbaserte nyhetssamfunn. Dette er nok en glemt sak om relativt kort tid. Men det kommer litt an på mediene. Så lenge de fortsetter å skrive om det, så glemmer folk det litt senere, mener Nygård-Hansen.

Han mener Eriksen-paret gjorde det eneste riktige ved å innrømme.

- Det er det enkleste PR-trikset- nemlig å legge seg flat. Jeg har sympati med henne, selv om jeg ikke forsvarer hvordan hun håndterte det. De aller fleste i Norges land har ikke vært i hennes situasjon. Vi har ikke rett til å dømme henne for svak dømmekraft. Det må oppleves fortvilende og helt sikkert skremmende å få så mye motstand – også fra mange anonyme, mener sosiale medier-eksperten.

Takker for støtte

Berg Eriksen har i dag, tirsdag, postet et nytt innlegg på bloggen, hvor hun takker for hjertevarme.

«Virkeligheten er så uvirkelig iblant. Jeg føler at jeg står på utsiden og ser på alt som skjer. At jeg egentlig ikke er en del av det. Overskriftene, diskusjonene, debattene. Alt blir så stort, og det bare svirrer. Jeg får lyst til å skrike STOPP! La meg forklare, jeg er ikke slik, det var ikke slik, dere misforstår!», skriver hun og legger til:

«Jeg skal ikke la meg knekke, jeg skal fortsette å være meg, bare en enda tydeligere og sterkere utgave. Mer definert, mer voksen, mer klar på hvem jeg er.»

Ville rådet annerledes

Hans-Petter Nygård-Hansen tror Berg Eriksen hadde gjort lurere i å formulere en annen bloggpost dagen derpå enn den hun nettopp har publisert.

- Hvis jeg var henne, ville jeg ville vurdert å fortelle litt mer om hvorfor dette ikke skal skje igjen. Hun kunne brukt den stemmen hun har til å sette mer ord og et ansikt på hvordan slik hets oppleves. For hun har nok fått store mengder. Hun kunne løftet dette og blitt en ambassadør for hvordan man kan drite seg ut og deretter reise kjerringa. Så jeg ville kanskje ikke skrevet en bloggpost som hun har gjort i dag. Hun er jo et forbilde for unge kvinner, så hun kunne benyttet denne anledningen og lært dem noe om sosiale medier nå, sier Nygård-Hansen.

Han håper og tror at fotballfruen nå har fått laget en krisekommunikasjonsplan.

- For det har de tydeligvis ikke hatt tidligere.

Trafikkhopp

BLOKKERTE BRUKERE: Caroline Berg Eriksen. Foto:Frode Hansen,VG

Blogglisten.no viser for øvrig at Berg Eriksen har gjort et solig hopp når det gjelder antall lesere de siste dagene. Hun ligger nå på topp med over 131.000 unike brukere.

Normalt har hun ligget på mellom 65.000 og opp mot 100.000 brukere.

Slettet og blokkerte

Ekteparet valgte i helgen å slette et stort antall kommentarer i sosiale medier fra lesere som var alt fra skuffet og sinte til nysgjerrige på hva som var fakta og ikke. Kun positive støttemeldinger fikk stå – frem til sent søndag kveld. Siden da har også et stort antall kritiske kommentarer sluppet gjennom. Det ferskeste blogginnlegget har i skrivende stund over 2300 kommentarer.

Mange støtter Berg Eriksen og viser forståelse, men et stort antall lesere er skuffet og sier de tar avstand.

Flere brukere ble i helgen blokkert av paret og uttrykte stor frustrasjon over det. En rekke personer mente selv at Eriksen-paret har opptrådt som nett-troll ved at de selv skal ha skrevet meldinger som kan oppfattes som mobbing og sjikanering – under falske navn.

VG har konfrontert Berg Eriksen med de falske kommentarene, men det er kun ektemannen som har villet kommentere saken.

Kommentar:Det anonyme søppelet

Mandag kveld postet Berg Eriksen et bilde på Instagram, hvor hun viste fram armen med en pulsmåler. Budskapet må sies å være offensivt: «Like they say: you are only one workout away from a better mood 👊», skrev bloggeren og postet et knyttneve-tegn.

Det har stormet rundt «Fotballfrue» flere ganger tidligere. Blant annet ba hun i et lengre blogginnlegg postet 2. juledag leserne sine om unnskyldning for at hun har redigert seg tynnere på en rekke bilder.

VG+:Les det store VG Helg-intervjuet «Født til rampelyset»

Les også

 1. «Fotballfrue»: – Jeg er så utrolig lei meg

  I et ferskt blogginnlegg forteller Caroline Berg Eriksen at hun har det ekstra vondt nå, men at hun også er sint.
 2. Caroline Berg Eriksen og ektemannen får støtte: Norske toppbloggere slår ring om «Fotballfrue» etter kommentarjuks

  Flere av Norges største bloggere forteller at de forstår hvorfor Lars-Kristian Eriksen har skrevet en rekke kommentarer…
 3. «Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

  Caroline Berg Eriksens ektemann, Lars-Kristian Eriksen, innrømmer å ha skrevet en rekke kommentarer med falske navn…
 4. Helsedirektoratet avslutter granskning mot «Fotballfrue»

  Caroline Berg Eriksens (27) slipper refs fra Helsedirektoratet etter at hun omtalte et kjent likørmerke på sin egen…
 5. Berg Eriksen beklager fototukling

  Bloggeren Caroline Berg Eriksen (27) deler bilder fra sitt liv med 100.000 daglige blogglesere.
 6. Det anonyme søppelet

  At ektemannen til en kjent blogger som hovedsakelig informerer omgivelsene om sine matvaner, sitt hverdagsliv og sine…

Mer om

 1. Sosiale medier
 2. Medier
 3. Blogging
 4. Caroline Berg Eriksen

Flere artikler

 1. «Fotballfrue»: – Jeg er så utrolig lei meg

 2. «Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

 3. Berg Eriksen beklager fototukling

 4. Ny jente for Caroline Berg Eriksen og mannen

 5. «Fotballfrue» hacket

Fra andre aviser

 1. Det er viktig å diskutere bloggerne!

  Aftenposten
 2. «Fotballfrue» topper klagestatistikken hos Forbrukerombudet

  Aftenposten
 3. Ingen bloggpriser til fotballfruen

  Aftenposten
 4. En fotballfrues forviklinger

  Aftenposten
 5. «Caroline Berg Eriksen bruker sin egen datter som annonse. Det er kanskje lov, men ikke greit.»

  Aftenposten
 6. Farvel, Fotballfrue! Min ferd fra fan til masete furie

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder