SPESIELT SAMARBEID: Carsten Aanonsen er produsenten bak den kommende «Pushwagner»-filmen. Her sammen med kunstneren selv (t.h). Foto: Helge Mikalsen
SPESIELT SAMARBEID: Carsten Aanonsen er produsenten bak den kommende «Pushwagner»-filmen. Her sammen med kunstneren selv (t.h). Foto: Helge Mikalsen

«Pushwagner»-produsent: - Alt som kunne gå galt, gikk galt

Se eksklusiv trailerpremiere først på VGTV

RAMPELYS

(VG Nett) Produsenten av den nye Pushwagner-filmen kaller første opptaksdag sitt verste mareritt hittil i karrieren.

  • Margrethe Blomsø
Publisert: Oppdatert: 02.08.11 09:18

Tirsdag lanseres traileren til den kommende dokumentaren «Pushwagner» på VGTV. Mot slutten av traileren kan man se kunstneren Terje Brofos, best kjent under artistnavnet Pushwagner, sykle baklengs gjennom en brennende sirkusring.

VGTV: Se tailer-premieren på «Pushwagner» her

- Karrierens verste mareritt

Sykkel-scenen ble filmet den første opptaksdagen for dokumentarfilmen, som har urpremiere under filmfestivalen i Haugesund, 22.august. Det var imidlertid langt fra en enkel start på dokumentaren, skal vi tro filmens produsent.

- Å skulle filme den sekvensen var det verste marerittet jeg har hatt så langt i karrieren, sier Carsten Aanonsen i Indie Film, som har brukt 3 år på å lage filmen om kunstneren.

Les også: Pushwagner går til filmen

«Antastastet» av elefant

De første opptakene ble gjort i manesjen til det omreisende sirkuset Arnardo, og ifølge Aanonsen gikk alt som kunne gå galt, nettopp det, galt.

- Det begynte å regne brennende biter ned fra ringen, kameraene streiket og Push ble antastet av av sirkusets elefanter.

Som om ikke det var nok, skal den ene av to glamourmodeller, som var innleid til å tenne den brennende ringen, forsynt seg godt av Pushwagners vodka, og sovnet i sirkustribunen.

- Sirkusdirektør Arnardo ville til slutt kaste oss ut, forteller Aanonsen.

Les også: Pushwagner blir motekonge

- Et spesielt samarbeid

Aanonsen og Indie Film har brukt tre år på dokumentaren som kommer på norske kinoer 2. september. Han forteller at det har vært et spesielt samarbeid med kunstneren, som han møtte for første gang i mai 2008.

- Jeg har alltid vært besnæret av kunsten og Push selv. Jeg synes han er både innholdsrik og eksentrisk.

Ifølge Aaanonsen får man i dokumentaren møte kunstneren, og ikke minst kunsten på en ny måte.

- Vi har blitt kjent med flere sider av han enn det som tidligere har blitt presentert. Filmen er blitt et sterkt portrett av en mann med en dramatisk og spennende bakgrunn, sier Aanonsen.

«Pushwagner» er regissert av Even G. Benestad og August B. Hanssen.

L ES FLERE NYHETER FRA RAMPELYS HER