FALSK VG-SIDE: Dette er ikke en VG-side og forfatteren Åsne Seierstad har ikke medvirket til å avsløre «hemmeligheten bak hennes glødende flotte hud». Foto: Faksimile,

Kjente kvinner misbrukes i falsk reklame: Advarsel: Dette er ikke en VG-side

Ikke la deg lure. Dette er ikke en VG side. Både VG og flere kjente kvinner er misbrukt i  en falsk reklame for hudpleiekremer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sammen med blant andre den fallerte Hollywood-stjernen Britt Ekland, misbrukes nå den norske forfatteren Åsne Seierstad i en falsk reklame-artikkel for hudpleiepreodukter.

På en nettside som ser ut som den er hentet fra VG, utstyrt med en kopi av VGs logo, avsløres «hemmeligheten bak hennes glødende flotte hud».

Åsne Seierstad opplyser til VG at hun selvfølgelig ikke har medvirket til denne historien på noen måte, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

VGs digitalredaktør Ola Stenberg liker heller ikke det han ser.

– Det er dessverre slik at noen der ute utnytter VGs merkevare til å lure mennesker. Først og fremst er det viktig for oss at leserne forstår at dette er svindel. Det er et misbruk av VGs navn og rykte. Folk må ikke la seg lure, sier Stenberg.

– Hva gjør VG?

– Dette er noe vi ser alvorlig på – og vi forfølger ethvert tilfelle vi selv finner eller blir gjort oppmerksom på. Vi oppfordrer også leserne våre til å melde ifra til oss dersom de ser slike sider der ute.

Har du sett noe lignende? Kontakt oss her!

– Er det mulig å stoppe dette?

– Man har aldri noen garanti for at det ikke fortsetter å dukke opp nye svindelforsøk, men vi fortsetter å forfølge dette, sier Ola Stenberg.

Selskapet som står bak den falske nettsiden nøyer seg ikke med Åsne Seierstad og Britt Ekland, men tar også andre kjente kvinner som Cindy Crawford, Jennifer Aniston og Kelly Ripa til inntekt for produktet sitt.

Dette er andre gang i løpet av kort tid at VG utsettes for et slikt svindelforsøk. I april i år, prøvde svindlere å bruke VGs logo og layout for å lure leserne til å kjøpe en ny iPhone 6 til en krone.

Det er heller ikke første gangen norske kjendiser blir misbrukt. I januar 2014 «reklamerte» Solveig Kloppen for et slankeprodukt - uten å ha godkjent det selv. Det samme skjedde i august i fjor. Da var Kloppen i godt selskap med Lene Nystrøm.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder