MANDAGENS VINNER: Trine Dyrholm og Trond Espen Seim har en LITT hemmelig affære gående i mandagens premierevinner, «Arvingane», på NRK. Foto: DANMARKS RADIO

«Arvingane» vant premiere-kampen

Mandag var det klart for flere TV-premierer, og NRKs satsning «Arvingane» var kveldens store vinner med 630.000 seere.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den første episoden av Arvingane ble sendt søndag, og trakk til seg 626.000 seere. Andre episode ble sendt mandag kveld, og analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, er svært fornøyd med seriens seertall så langt.

- Serien holder samme høye nivå som søndagens episode og var mest sett på TV i går etter Puls, og med over 600.000 seere er den foreløpig like populær som «Broen», og det er en stor suksess.

Serien fikk terningskast fem av VGs anmelder, som mener at serien viser superb skuespillerkunst.

«PÅ TUR MED DAG OTTO»: Dag Otto Lauritzen følger åtte av sine villeste drømmer før han blir gammel, sammen med Kristian Ødegård. Her er de før de prøver å bestige Stetind. Foto: TV 2

En god nummer to

TV 2 kunne også juble over en god start på premiereuka. 464.000 seere fikk med seg den første episoden av «På tur med Dag Otto», mens kanalens nye krimserie «Det tredje øyet» trakk til seg en firer på terningen av VGs anmelder og 425.000 seere i sin første episode.

- Dette er deilig moro og et program med masse følelser. Seertallene er veldig gode, og økte gjennom hele programmet. I tillegg trakk de mange unge seere, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, om sesongstarten av «På tur med Dag Otto».

Han er også fornøyd med tallene til den nye krimserien.

- En veldig god start for en norsk dramaserie, tross sterk konkurranse,sier han.

DEN SISTE VIKING: Trond Espen Seim er programleder i den nye satsningen. Foto: TVNorge

Sterkt premieretall

260.000 fikk med seg premieren av TV Norges nye reality-satsing «Den siste viking», og kommunikasjonsdirektør i TV Norge og SBS Discovery, Espen Skoland, mener at tallet er godkjent.

- Dette er et sterkere premieretall enn vi hadde i hele 2013, så dette er absolutt godkjent. Vi hadde høye forventinger til denne premier, og målet var 300.000. Når vi ikke når så høyt skyldes i hovedsak svært tøff konkurranse. Det er mange som slåss om oppmerksomheten, og det er trangt om plassen, sier han.

DISKUTÉR: Hva synes du om gårsdagens premierer? Diskuter i kommentarfeltet nederst i saken!

Gårsdagens sesongpremiere av «Paradise Hotel» på TV 3, med Triana Iglesias som programleder, ble sett av 170.000, i tillegg til at mange så programmet på TV3 Play. Pressesjef i MTG TV, Line Vee Hanum, sier til VG at det er gledelige tall.

- Vi er fornøyde med tallene, spesielt med tanke på at programmet hadde sesongpremiere på en av dagene da det legges mest ressurser i TV-lanseringer.

VGs anmelder ga programmet terningkast to, og mente at de første episodene viste tendenser til at TV 3 hadde mistet trash-grepet.

Programdirektør i MTG TV, Åse Bendiksen, har tro på nok en fremragende sesong.

- Paradise Hotel er et program av høy kvalitet. Vi tar seernes guilty pleasure på alvor, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder