GULLPAR: Komikerne Sigrid Bonde Tusvik og Odd-Magnus Williamson er klar som programledere til årets «Gullfisk». Foto: FRODE HANSEN/VG

Sigrid og Odda skal lede «Gullfisken»

(VG Nett) Sigrid Bonde Tusvik (33) og Odd-Magnus Williamson (33) skal lede årets utgave av «Gullfisken».

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

De to komikerne er programledere når 20-års jubileum for utdelingen av årets gullfisk til beste TV-reklame på TV 2 2. februar.

- Jeg synes Gullfisken er et morsomt program fordi man nettopp får gjøre narr av reklamer, foran reklamefolk, på en kommersiell kanal. Og for folk der hjemme, så er jo reklamer både irriterende og til tider morsomme, så det pleier å være et program som underholder, sier Sigrid Bonde Tusvik til VG Nett.

Begge har fra før erfaring fra å lede Gullblyanten, og Tusvik har ingen problemer med å være ansikt utad for et program som hyller det mest gjennomkommersielle av alt - reklame.

- Det har jeg ikke noe problemer med, du snakker tross alt med et menneske som solgte ensomheten sin til TV! Også er jeg ansatt i TV2, så jeg er litt avhengig av gjennomkommersielle krefter for å få lønna mi, så det er fint å gi noe tilbake.

- Spennende kveld

Kommunikasjonssjefen i TV 2 tror at seerne har en spennende kveld framfor seg.

- Sigrid og Odd-Magnus er to av Norges desidert fremste komikere, så vi er glad for at de takket ja til å lede programmet. Kjenner jeg de to rett kan vi forvente oss det meste når de to skal styre skuta, sier Jan-Petter Dahl til VG Nett.

Tusvik tror at hun vil klare jobben godt, men tviler ikke på at forskjellen fra tidligere programleder-jobber vil være tilstede.

- Jeg pleier som regel å lede Unicef-gallaer live på TV, så overgangen fra sultrammede barn på Afrikas Horn, til å hylle gutter med trendbriller uten styrke kan bli stor selvfølgelig, sier hun.

Garanterer humor

For tiden er Odd-Magnus Williamson i LA i forbindelse med Golden Globe-prisutdelingen. Den norske storfilmen «Kon-Tiki» var nominert i klassen for beste utenlandske film, men måtte se seg forbigått av den østerrikske forhåndsfavoritten «Amour».

På SMS til VG sier han at han gleder seg til å lede programmet med Sigrid.

- Det kommer garantert til å bli morsomt, Sigrid har lovet å bruke mye materiale fra Anne-Kat. Hærland for å få balanse i regnskapet.

PARODIERER: Flere kjente norske TV-reklamer får gjennomgå av komiker-duoen. Her parodierer de en av Tines reklamer. Foto: TV 2


De to har allerede laget en parodi på Tines melkereklame som skal være en av flere sketsjer som skal være med i programmet.

Populære innslag

I fjor var det Sigurd Sollien og Marthe Sveberg Bjørstad som ledet sendingen sammen.

Året før var det humoristene Klaus Sonstad og Truls Svendsen som var programledere.

Et av høydepunktene under den sendingen var da Truls danset til Beyoncés superhit «Single Ladies».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder