SVAK START: Reality-konseptet «Ingen grenser» nådde ikke nye høyder på TV 2 i går. Her møtes gjengen for første gang på bryggen i Bergen. Foto: TV 2

TV-ekspert: - Overraskende lave seertall for «Ingen grenser»

Etter å ha byttet programleder, kanal og sendetidspunkt har «Ingen grenser» mistet over én million seere.

  • Sofia Storhaug
  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over seks år gammel

Gårsdagens episode av «Ingen grenser» ble sett av 344.000 seere, med en andel på 25,2 prosent.

Da «Ingen grenser» ble sendt på NRK i 2012 var det et av Norges mest sette TV-program. Da gikk programmet på søndager og hadde flere ganger over en million seere, på det meste hele 1,4 millioner.

- Det var overraskende lavt for meg. Jeg hadde forventet, og jeg er helt sikker på at TV 2 hadde forventet, 500.000 seere med tanke på oppmerksomheten i forkant, den gode kritikken og hva NRK hadde for et par år siden, sier TV-ekspert Morten Wiberg i Carat.

- Hadde fortjent enda flere seere

Konstituert programdirektør i TV 2, Rolf Wenell, innrømmer at de ferske tallene er lavere enn forventet.

- «Ingen Grenser» ga TV 2 en økning på 130.000 seere fra forrige onsdag, men dette er et så fantastisk flott program at det hadde fortjent enda flere seere, sier Wenell.

Kanalen forteller i pressemeldingen at de har en markant økning fra forrige onsdag, da siste episode av «Stjernene på slottet» ble sendt. Til det har Wiberg følgende reaksjon:

- Det skulle nesten bare mangle at det ikke løftet seg, «Stjernene på slottet» gikk langt under forventet.

Wenell mener det trolig er mange som ikke har fått med seg programmet, til tross for mye oppmerksomhet i dagene før, med fronthenvisninger både i VG og Dagbladet på onsdag.

- Når tallene er som de er, er det nok et tegn på at det ikke er gjort over natten å vende seerne til at «Ingen Grenser» nå går onsdager på TV 2, og ikke søndager på NRK. Det var derfor mange som dessverre gikk glipp av et utrolig flott TV-program, men vi kan heldigvis trøste dem med at det blir ny mulighet kl. 21.45 på søndag, da er nok også mange hjemme igjen etter høstferien.

- Jeg er ikke i tvil om at de som har sett første episode ønsker å følge deltakerne og ekspedisjonen videre, så vi har god tro på fortsettelsen, sier Wenell.

- Vanskelig å følge opp NRK

Thomas Høiby, mediedirektør i Mindshare, mener det er vanskelig å oppnå like gode seertall som NRK.

- Det er vanskelig å følge opp NRK med ny programleder og nytt tidspunkt. Men det kommer nok til å ta seg opp utover i serien, når den får mer omtale og publikum blir kjent med deltakerne, sir han til VG.

Høiby mener det at programmet sendes i høstferien kan ha mye av skylden til de lave tallene.

- Da er det en del skjult TV-seing som ikke blir målt, siden målingene skjer i private hjem og ikke på hotell og hytter, opplyser han.

Mer om

  1. Reality-TV

Flere artikler

  1. «Beat for beat»: Har mistet 350.000 seere på tre år

  2. «Skal vi danse» ble lørdagens vinner

  3. «Arvingane» vant premiere-kampen

  4. Ingen god «Sommertid» for TV 2

  5. Krisetall: Seerne svikter «Den siste viking»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder