OPPRØREREN: Her opptrer Tyler, The Creator, på SXSW Musikkfestival i Austin før helgen. Foto: AP

Rapper arrestert etter konsert

Rapperen Tyler, The Creator, (23) ble lørdag arrestert attar at han an angivelig skal ha oppfordret til opprør under en konsert under en musikkfestival.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Dersom han blir dømt for å ha oppfordret til opprør, som er en forseelse, kan han måtte tilbringe ett år i fengsel, og en bot på 24.000 kroner. Kausjonen ble satt til 150.000 kroner, sier talsmann Roger Odd i Travis County Sheriff til Billboard.

Rapperen ble arrestert på Austin-Bergstrom flyplass etter å ha stått på scenen under musikkfestivalen South By Southwest.

I en uttalelse fra politiet står det at personen oppmuntret en stor folkemengde til å presse seg forbi ansatte som kontrollerte stedet, som allerede var fullt, ved mer enn en anledning.

«MUGSHOT»: Dette bildet ble tatt av politiet etter arrestasjonen. Foto: AP/AUSTIN POLICE DEPARTMENT

- Uavhengig av størrelsen på et publikum, er oppmuntring av uregjerlige og rettsstridig atferd ulovlig og vil ikke bli tolerert, står det videre.

Politiet som ankom stedet fikk beskjed at lokalet hadde kapasitet til 999 mennesker, og at det var fullt. Politibetjentene på stedet hørte rapperen rope ut om at personer som sto ute på gaten, burde få komme inn.

Dette førte til at en mengde konsertgjengere begynte å dytte seg forbi ansatte som arbeidet i døren, noe som skapte en fare for personskader.

Tyler, The Creator, heter egentlig Tyler Gregory Okonma. Artisten har gitt ut flere album.

PLATEANMELDELSE: Tyler, The Creator - «Wolf»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder