INSTA-PRINSESSE: Prinsesse Märtha Louise, her på Cappelens høstlansering i Oslo i fjor, kommuniserer ivrig med tilhengerne sine i sosiale medier. Foto: Frode Hansen, VG

Prinsesse Märthas Instagram-konto deaktivert

Den nye Instagram-profilen til prinsesse Märtha Louise (47) ble slettet uten hennes samtykke.

SISTE: Onsdag morgen hadde Instagram gjenopprettet kontoen, med alt innhold. De har ikke gitt noen tilbakemelding eller forklaring på hvorfor den ble deaktivert.

I halvannen måned har prinsessen kommunisert jevnlig via @iam_marthalouise. I helgen ble alle bilder og følgere borte fra siden.

«Beklager, men denne siden er ikke tilgjengelig. Lenken du klikket på, kan være brutt, eller siden kan være fjernet», sto det.

– Du har rett i at kontoen er deaktivert. Vi jobber med saken og håper at Instagram godtar pass og annen ID. Foreløpig har de ikke gjort det, sier prinsessens pressekontakt Caina Scheele Carlsen til VG tirsdag morgen.

Instagram kan selv deaktivere kontoer dersom de mener det er brudd på retningslinjer eller betingelser. Ifølge Carlsen er det det som har skjedd.

– De tror altså ikke på at dette er Norges prinsesse, sier Märthas talskvinne.

Da VG kontaktet Carlsen sent via e-post søndag kveld for å høre hvorfor kontoen tilsynelatende var slettet, visste hun ikke hva som hadde skjedd.

Mandag morgen var Instagram-kontoen, hvor Märtha hadde over 20.000 følgere, fortsatt nede.

Instagram har ikke besvart VGs e-posthenvendelse angående saken.

Sidekonto

Det var tidlig i august i år at prinsessen kunngjorde at hun ikke lenger skal bruke prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, og at hun derfor ikke lenger kunne bruke sin offisielle Instagram-konto @princessmarthalouise til å promotere egne prosjekter.

Samtidig opprettet hun en helt ny Insta-konto, @iam_marthalouise, hvor hun siden har postet hyppige oppdateringer, ikke minst rundt seg selv og kjæresten Shaman Durek (44). Det var nettopp via Instagram at hun i mai opplyste at de to var kjærester.

Fikk du med deg? Prinsessen la ut fødselsnummeret sitt på Instagram

På sin offisielle Instagram har Märtha 136.000 følgere. Ferskeste innlegg her er fra 7. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder