FOLKEKJÆR: Eldar Vågan i forbindelse med et VG-intervju i 2016. Foto: Krister Sørbø, VG

Ærespris til Eldar Vågan

Eldar Vågan er tildelt Leonard-statuetten for sitt mangeårige bidrag til underholdningslivet i Norge. Prisen regnes som norsk revys høyeste utmerkelse.

  • NTB

«Eldar gjør det meste, skriver tekster, komponerer melodier, spiller en mengde instrumenter og er en lun gjøgler med innfult glimt i øyet», heter det i begrunnelsen, sitert av Oppland Arbeiderblad.

Vågan roses for å være en av landets mest produktive tekstforfattere og blant annet trekkes Vazelina Bilopphøggers fram.

«Fra Eldar og gutta skapte Vazelina-universet i 1979, har han bidratt til å gjøre underholdningslivet rikere», skriver juryen.

«Det er ikke for tidlig at Eldar får Leonard. Han har gjennom sitt mangeårige virke gjort seg mer enn fortjent», heter det videre.

– Jeg ser på meg selv som en rocker og en rebell, men dette er naturligvis priser jeg setter veldig høyt. Ikke minst vet jeg at mange fans setter pris på at jeg har fått den, sier Eldar Vågan til Oppland Arbeiderblad.

les også

Vazelina-billetter revet bort: Nå blir det ekstrakonsert

Prisen er oppkalt etter Einar Leonard Schanke, en av Norges viktige revypersonligheter fra 1950-tallet og til sin bortgang i 1992. Prisen deles ut av Norsk revyforfatterforening.

Tidligere vinnere er blant andre Linn Skåber, Øystein Sunde, Hege Schøyen og Øivind Blunch.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder