PRISVINNER: Taylor Swift mottar prisen «tiårets artist». Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Taylor Swift slo Michael Jackson-rekord

Natt til mandag fikk superstjernen hele seks priser under American Music Awards. Det betyr at hun har slått rekorden til kongen av pop.

 • Ingrid Hovda Storaas

Michael Jackson hadde nemlig lenge rekorden som tidenes mestvinnende artist på stjernegallaen American Music Awards, med 24 priser.

Nå har Taylor Swift tatt over tronen. Med de seks prisene hun mottok natt til mandag, har hun nemlig hanket inn hele 29 priser totalt, skriver nyhetsbyrået AP.

– Dette året har vært mye bra, mye veldig komplisert, så på vegne av meg og familien, vil jeg si tusen takk for at dere er der og for at dere bryr dere, sa Swift etterpå, skriver AP.

Fikk du med deg? Taylor Swift får likevel opptre på American Music Awards

I tillegg til å vinne prisen for tiårets artist, som på forhånd var varslet, vant Swift prisen for årets artist. Her slo hun Ariana Grande, Drake, Post Malone og Halsey. Hun vant også prisen for beste pop/rock-album.

I forbindelse med prisutdelingen opptrådte også Swift selv, en opptreden som på forhånd har skapt store kontroverser: I et langt innlegg på Twitter fortalte artisten om hvordan hennes tidligere plateselskapssjef Scott Borchetta og Justin Biebers agent Scooter Braun. hindrer henne i å spille sin gamle musikk under showet – noe hun likevel fikk.

Selena Gomez, Kesha og Ella Mai var blant artistene som ble observert dansende og syngende med i salen da Swift fremførte hits som «I knew you were trouble» og «Shake it off», skriver AP.

Blant de andre prisvinnerne var Eilish, som ble kåret til årets nykommer og fikk også prisen for beste alternative artist, og fremførte hiten «All the Good Girls go to Hell».

Post Malone vant for beste rap/hiphop-album med «Hollywood’s Bleeding», mens Carrie Underwood fikk prisen for beste countryalbum med «Cry Pretty».

Mer om

 1. Kultur
 2. Taylor Swift
 3. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Taylor Swift slo Michael Jackson-rekord

 2. Taylor Swift får likevel opptre på American Music Awards

 3. Taylor Swift hyller norske Sigrid

 4. Taylor Swift nedbrutt av sosiale medier: Sluttet å spise

 5. Taylor Swifts mamma fikk kreft i hjernen: – En veldig tøff tid for familien

Fra andre aviser

 1. Nytt album: En intetsigende overraskelse fra Taylor Swift

  Aftenposten
 2. Glastonbury-festivalen avlyses

  Aftenposten
 3. Aggressive Taylor Swift-fans trakasserer anmeldere som ikke gir toppkarakter til albumet

  Aftenposten
 4. Sigrid kan sikre seg fem Spellemannpriser

  Aftenposten
 5. Billie Eilish er den mest strømmede artisten i Norge i år

  Aftenposten
 6. Sørkoreansk storeslem på Oscar-gallaen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder