RØK UT: Thea Næss kom til kvartfinalen, men ikke lenger. Foto: Cicilie S. Andersen/VG

Thea Næss brast i gråt da hun røk ut i kvartfinalen av «Skal vi danse»

NYDALEN (VG) Lørdag var det klart for kvartfinale i tidenes mest dramatiske «Skal vi danse»-sesong. Det ble siste dans for kickbokser Thea Næss.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I kvartfinalen var det Jan Gunnar Solli og Thea Næss som måtte møtes i danseduell. Til tross for at Martine Lunde stilte med tre minuspoeng på startstreken, reddet seerne henne fra duell.

Det var Næss som måtte forlate konkurransen i kvartfinalen.

– Det er tungt fordi vi har hatt et fantastisk i eventyr. Jeg har blitt forelsket i dans og litt forelsket i Ivo, sa hun gråtkvalt da hun mottok beskjeden.

Etter sendingen tørker hun tårer og tar imot godord fra både dommere og publikum. Til VG forteller hun at hun synes det er veldig trist å forlate konkurransen.

– Jeg blir jo lei meg, jeg ønsket så innmari å fullføre eventyret. Det blir rart å ikke skulle være med, sier hun.

Det blir imidlertid tingen avslappende periode for kickbokseren de neste ukene. Om bare to uker skal hun opp i ringen igjen - i EM.

– Jeg har trent kickboksing parallelt med «Skal vi danse». Det har blitt fryktelig mange treningstimer - fem til ni timer dans og kickboksing i tillegg, sier hun.

I ringhjørnet står blant annet ektemannen og trener Christian Galvez.

– Kanskje jeg skal invitere Ivo også, sier hun og ler.

– Jeg føler at jeg har fått en venn for livet.

FIKK TRØST AV MANNEN: Thea Næss fikk trøst og god klem av ektemann og trener Christian Galvez. Om to uker skal hun opp i ringen i EM i kickboksing. Foto: Cicilie S. Andersen/VG

– Skikkelig kjipt

Forrige lørdag valgte Sophie Elise Isachsen å trekke seg fra «Skal vi danse». VGTV-programleder Morten Hegseth, som røk ut av konkurransen uken før, ble invitert inn på parketten igjen. Han befant seg imidlertid i Trøndelag med ektemannen, og takket nei av praktiske hensyn.

TV 2 løste det forrige lørdags dramatikk ved å gi Martine Lunde og dansepartneren Fredric Brunberg tre minuspoeng, i stedet for å sende dem hjem som det paret med færrest stemmer.

Jeg har egentlig ikke tenkt på det, men prøvd å glemme det og trene som vanlig, sa Lunde til VG i pausen.

les også

Sophie Elise oversvømmes av trøst etter «Skal vi danse»-exit

Hun og Brunberg havnet nederst på listen da alle dommerpoengene var talt opp.

– Det er skikkelig kjipt. Det er aldri gøy å ligge nederst, men jeg håper folk stemmer oss videre, sa hun.

Hun fikk ønsket sitt oppfylt.

– Jeg forsto absolutt ingenting, jeg trodde jeg skulle i den duellen, sa hun på skjermen da det var klart at hun gikk videre til kvartfinalen.

GÅTT OPP I VEKT: Martine Lunde forteller at hun har fått større muskler gjennom høsten. - Jeg har aldri trent før, sier hun lattermildt. Foto: Cicilie S. Andersen/VG

To deltagere trakk seg

Presseansvarlig i TV 2, Unn Grethe Berge, sier til VG at de har benyttet seg av poengtrekk tidligere.

– Forrige lørdag vurderte produksjonen to alternativer – at deltageren som røk ut uken før fikk komme tilbake og at vi hadde en sending hvor ingen røk ut, men hvor taperen av duellen fikk med seg minuspoeng til neste uke, sier hun.

les også

Morten Hegseth røk ut av «Skal vi danse»: – Det er drittkjedelig

Det er ikke første gang i sesongen deltagerne har gitt TV 2 hodebry. Da Frank Løke kastet klærne og gjennomførte dansen i tangatruse, valgte produksjonen å trekke ham fra programmet. Dermed kom utsendte Aune Sand tilbake til dansen.

Sand ble med to uker til, men valgte å deretter å gi fra seg plassen sin til Amalie Snøløs. Hun takket ja, og også hun fikk to uker ekstra i programmet. Hun var imidlertid glad for å være ferdig med «Skal vi danse»-boblen da hun ble stemt ut for andre gang.

Følger regelverk

Berge forteller at produksjonen er vant til å håndtere situasjoner hvor deltagere trekker seg, til tross for at det denne sesongen har vært større utskiftinger enn vanlig.

– TV 2 og Monster er vant med å handle raskt, og å samarbeide godt når utfordringer skjer, og er gode til finne løsninger i slike situasjoner. Jeg vil og legge til at vi følger ett regelverk i «Skal vi danse». «Skal vi danse» er et innkjøpt konsept fra BBC som heter Strictly Come Dancing og med konseptet er det visse regler som må følges, sier hun.

les også

Frank Løkes artistkarriere går trått

I semifinalen tok dommerne over regien, og danset med de fire gjenværende parene. For Tore Pettersen ble det ekstra spennende - han hadde nemlig ikke danset på 20 år. Fjorårets vinner Helene Olafsen tok denne lørdagen plass bak dommerbordet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder