Bill Cosby på vei fra rettsbygningen i Norristown mandag, dagen før det er ventet straffutmåling. Foto: AP / NTB scanpix

Cosby-dommen er ventet i dag

Bill Cosby er senere i dag ventet å få sin straffutmåling i en domstol i Norristown utenfor Philadelphia og kan bli sendt i fengsel samme dag.

  • frode.kvam@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Aktoratet la mandag ned påstand om fengselsstraff på mellom fem og ti år. Cosby har ikke vist anger og det er fare for at han kan begå nye overgrep, har påtalemyndigheten argumentert.

les også

Cosby-krav blankt avvist - nå venter straffen

Cosbys forsvarere har på sin side vist til at 81-åringen er gammel, skjør og blind i juridisk forstand, og at han i stedet bør dømmes til husarrest.

Cosby ble i april funnet skyldig i å ha dopet ned og forgrepet seg på Andrea Constand i 2004.

Cosby var som skuespiller og komiker mest kjent som doktor Heathcliff Huxtable i «The Cosby Show», eller «Cosby med familie» som serien ble kalt på norsk, og som gikk over åtte sesonger fra 1984 til 1992.

les også

Funnet skyldig - risikerer inntil 30 års fengsel

Cosby, som har vært i husarrest siden han ble kjent skyldig, nekter for å ha gjort noe galt. Forsvarerne hans mener han er utsatt for en heksejakt og har varslet at de kommer til å anke dommen.

Også rundt 60 andre kvinner anklaget Cosby for overgrep, men de aller fleste sakene er foreldet. Han var derfor kun tiltalt for overgrepet mot Constand da han møtte i retten i april.

Flere artikler

  1. Bill Cosby (81) dømt til minst tre år i fengsel

  2. Cosby-krav blankt avvist - nå venter straffen

  3. Bill Cosby vil anke og skifter ut advokatene igjen

  4. Dømt til ti år i fengsel – nå er Bill Cosby innvilget ankebehandling

  5. Harvey Weinstein erklærer seg ikke skyldig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder