Equicez-medlem valgte å gå i fengsel

Daniel «Dj Nuhhh» Gude (25) i Equicez gikk i går i fengsel i to uker som en protest mot den norske narkotikapolitikken.

Artikkelen er over 16 år gammel

- Jeg synes kriminalisering av cannabis er helt hull i hodet. Det virker så gammeldags. Det er langt flere lovlige ting som er mer skadelig. Jeg ser ikke noen grunn til at jeg som voksen person ikke skal kunne gjøre som jeg vil. Dette er en protest mot dette. Jeg er for legalisering, og jeg er uenig i dommen, sier Gude til VG.

Det ene forelegget på 4000 kroner stammer fra 1997, da Daniel Gude ble tatt for besittelse av to gram marihuana i Oslo.

- Jeg var 18 år da jeg ble tatt første gangen. Men du kan tenke deg hva det gjør med en 18-åring. Hva skal du gjøre da? Jeg visste at det var ulovlig, men jeg hadde ikke noe med politiet å gjøre før det. En slik praksis skaper bare masse problemer for de involverte og samfunnet, mener han.

I fjor skapte Equicez store overskrifter da åtte medlemmer av Equicez-crewet ble arrestert for besittelse av hasj under Quartfestivalen. En av dem var Daniel Gude, som fikk en bot på 2500 kroner for å ha røykt hasj. Dette er det andre forholdet 25-åringen nå skal sone for.

- Det skal bli deilig å bruke tiden til å tenke og lese bøker jeg ikke har fått tid til, og jeg gruer meg ikke. Dette er en ren protest. Samfunnet må betale for at jeg skal inn i 13 dager. Det er helt latterlig, sa Gude til VG før han begynte soningen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder