Cato Sundberg i tårer etter «The Stream»-opptreden: – Ble tatt på sengen

Mathea (16) rørte dommerne til tårer

Da Mathea Lødemel (16) sang for artistutviklerne, klarte ikke Cato Sundberg å skjule følelsene.

  • Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg må innrømme at jeg virkelig ble tatt på sengen. Den stemningen som var i salen under fremførelsen tok meg med langt inn i et eller annet, sier Cato Sundberg til VG.

I løpet av sommeren har Donkeyboy-artisten hatt æren av å være artistutvikler i det splitter nye TV 2-programmet «The Stream» – en rolle han deler sammen med Marion Ravn og Espen Lind.

Les også: Cato, Espen og Marion skal finne nye Kygo med «The Stream»

Sammen med sine respektive plateselskap er målet å finne de største norske talentene på nett, og i forkant av sommeren kunne man laste opp sin musikk til programmets nettsider.

– Ganske trist

De artistene med flest avspillinger har i etterkant fått muligheten til å opptre for plateselskapene Universal Music, Sony Music og Warner Music, representert ved de tre artistutviklere.

16 år gamle Mathea Lødemel er én av dem.

Med sin coverversjon av RY Xs låt «Berlin», klarte hun å gjøre et sterkt inntrykk på trioen – og kanskje spesielt på Sundberg.

– Det var noe med måten hun fremførte denne låten som traff meg. Det var en innlevelse som føltes veldig ekte og det virket som om hun hadde noe å fortelle. Når da låten i tillegg er fantastisk og har en akkordføring og et lydbilde som er ganske trist så var jeg solgt.

– Har du et spesielt forhold til den låten?

– Jeg hadde ikke noe spesielt forhold til låten fra før, men nå er det altså den låten som fikk meg til å sippe på riksdekkende TV, sier han.

EMOSJONELL: Både Cato Sundberg, Marion Ravn og Espen Lind lot seg bevege av den sterke fremførelsen til Mathea Lødemel (16). Foto: Robert Holand / TV 2

Skal vi tro Sundberg, blir det heller ikke siste gang han feller en tåre under innspilling. Selv ser han etter artister med talent og evnen til å formidle, men at man også bør få en følelse av «det lille ekstra».

– Det er noe med musikk og personer jeg føler en slags utstråling fra som trigger noe i meg. At jeg ble rørt skjedde flere ganger er jeg redd. Så nå må jeg finne en måte å kompensere for all den sippingen til en hardbarka Drammenser.

– Aldri forventet

Overfor VG forklarer Mathea Lødemel at hun ble svært overrasket av reaksjonene og tilbakemeldingene.

– Jeg var veldig nervøs, men det gikk bra da jeg endelig kom meg opp på scenen. Jeg følte meg fornøyd med min egen opptreden, men hadde aldri forventet at artistutviklerne skulle begynne å gråte.

Selv forklarer 16-åringen det gikk over all forventning. Drømmen er nemlig å kunne leve av musikk i fremtiden.

– Det er definitivt målet. Også ønsker jeg å skrive min egen musikk etter hvert, forteller hun.

Les også: Tarjei Strøm til TV2 for å lede strømmeshow

– Funnet stort talent

Lind, Ravn og Sundberg skal velge tre artister hver, som de og plateselskapene skal ta med seg inn i live-sendingene i høst.

De ni artistene skal opptre med en ny sang hver uke, og den som har gjort det dårligst når strømningene fra uken før og telefonstemmene er lagt sammen, ryker ut av programmet. Til slutt står én vinner igjen.

Målet har blant annet vært å finne nye artister på samme måte som stjerneskuddet Kygo (24) har blitt kjent på.

– I «The Stream» så starter vi der «Idol» slutter. Alt fra vokalister, band og DJ-er kan ha mulighet til å komme seg frem, noe som gjør dette konseptet ganske annerledes. Slik man finner artister i «The Stream» er nøyaktig slik man finner artister i virkeligheten, forklarer Sundberg.

– Har dere funnet «den nye» Kygo, da?

– Det er både dristig å spørre om og dristig å svare på. Jeg vil si at stort talent er funnet, men at reisen videre er uvisst.

«The Stream» har premiere på TV 2 fredag om en uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder