STØTTER PAPPA: I vår annonserte Janet Jackson sitt comeback som artist, sju år etter forrige studioalbum. Nå tar hun en pause i turnéforberedelsene, og skal ha flydd til Brasil for å være ved sin slagrammede fars side. Her er de to sammen i 2000. Foto:Lucy Nicholson,AFP

Janet Jackson tar pause for å være sammen med sin slagrammede far

Janet Jackson (49) skal ut på verdensturné i august, men har satt forberedelsene på vent etter at pappa Joe (87) fikk hjerneslag.

  • Marthe Berg
  • Sofie Braseth
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det melder Us Weekly.

Joe Jackson befant seg i Brasil da han fikk et hjerneslag søndag – på sin egen bursdag. 87-åringen ble innlagt på intensivavdelingen på Albert Einstein sykehus i São Paulo, og skal ha hatt uregelmessig hjerterytme i tillegg til hjerneslaget.

Datteren Janet Jackson har turneen «Unbreakable World Tour» notert i kalenderen, men Entertainment Tonight melder nå at 49-åringens turnéforberedelser er satt på vent. Jackson skal ha flydd til Brasil for å være ved sin fars side til han er stabil.

Comeback

Planlagt turnéstart er 31. august i Vancouver. Til nå er 66 konserter i 2015 og 2016 offentliggjort, i tillegg til at artistens ellevte studioalbum er ventet til høsten.

I juni kom Jacksons comebacksingel, sju år etter studioalbumet «Discipline». Hør «No Sleeep» her (ekstern lenke).

Les mer: Janet Jackson vant ikon-pris

Janet er det yngste av Joe og Katherine Jacksons ti barn, og er lillesøsteren til poplegenden Michael Jackson, som døde i 2009.

TILBAKE PÅ SCENEN: Janet Jackson har hatt seks låter og fem album på VG-lista. Etter sju års stillhet slapp artisten comebacksingelen «No Sleep» i juni i år, og en rekke konserter venter til høsten. Her fra Vancouver i 2008, der hun startet sin forrige og også starter neste verdensturné. Foto:AP,

Takker for støtten

Det er ikke første gang Joe Jackson får slag. Også i 2012 tok han kontakt med en venn som fikk hastet ham til sykehus etter at han hadde problemer med å stå og gå.

MUSIKKFAMILIE: Joe og Katherine Jackson har ti barn sammen. Her under begravelsen til deres tredje yngste sønn, poplegenden Michael Jackson. Foto:Reuters,

Da hadde Jackson-patriarken, som er tidligere manager for familiens mange musikere, allerede hatt flere små slag.

På sin hjemmeside takker 87-åringen for støtten etter sykehusinnleggelsen:

«Til min familie, venner, bekjente og fans over hele verden. Jeg ønsker å takke dere alle for deres bønner, urokkelige støtte og gode ønsker i disse prøvende tider. Gjennom Guds inngripen har de fantastiske legene, sykepleierne og omsorgspersonene ved Albert Einstein Sao Paulo-sykehuset tatt godt vare på meg. Hvis Gud vil skal jeg være i stand til å bli frisk raskt, og reise hjem snart. Takk igjen for deres bønner og støtte.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder